Shea Garrison (PhD), a washingtoni Counterpoint Institute for Policy, Research and Education (CIPRE) elnöke. A nemzetközi kapcsolatok és fejlesztés, külpolitika és segélyezés, a nők szerepvállalása, az emberi jogok, a Nők, béke és biztonság témakörével kapcsolatos nemzetbiztonsági kérdések szakértője. Emellett a George Mason Egyetem Schar School of Policy and Government oktatója és ösztöndíjasa.

Dolgozott az Amerikai Védelmi Minisztérium Defense Security Cooperation University (DSCU) tanáraként és szakértőjeként, ahol létrehozta a Nők, béke és biztonság tantárgyat, és megírta annak tanmenetét a biztonsági együttműködés területén dolgozók számára.

Szakpolitikai és stratégiai szakértőként Dr. Garrison elemzéseket és ajánlásokat készít az amerikai kormány és a magánszektor vezető tisztségviselői számára. Korábban egy washingtoni székhelyű közpolitikai szervezet nemzetközi ügyekért felelős alelnöke volt, és nagy tapasztalattal rendelkezik az államtitkárokkal, a végrehajtó hatalom vezető tisztviselőivel, illetve kongresszusi vezetőkkel való együttműködés területén.

Rendszeresen publikál véleménycikkeket a National Review, a The Washington Times, a Daily Caller, a Hill, a Washington Examiner és a Federalist című lapokban. Gyakori vendége a televíziós hírműsoroknak és rádióműsoroknak, emellett előadásokat tart az USA-ban, például a Wilson Center for International Scholars, a Foreign Services Institute, az Egyesült Államok Külügyminisztériuma, a Heritage Foundation felkérésére, valamint külföldi nemzetközi rendezvényeken, mint például a Budapest Demographic Summit III és a Gulf Studies Symposium.

Nemzetközi fejlesztési szakemberként sokat utazott a Közel-Keleten, Afrikában és Latin-Amerikában, ahol nemzetközi partnereknek nyújtott kapacitásépítési és képzési segítséget. Gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a projekttervezés és -irányítás, a költségvetés-tervezés, a munkaerő-toborzás és a támogatások kezelése terén. Jól ismeri az USAID programtervezését és politikáját, és számos nemzetközi adományozóval dolgozott együtt, többek között a Világbankkal, az Exxonnal, a FedEx-szel és a Kuwait Foundation for Advancement of Science-el.

A Tulane Egyetemen szerzett doktori és MSc fokozatot, ahol 2015-ben a Nemzetközi Fejlesztési Tanulmányok Program adjunktusa volt. 2014-ben a Kuwaiti Amerikai Egyetem Öböl-tanulmányok Központjának vendégkutatója volt, ahol a fejlesztés fenntarthatósága és a kuvaiti női munkaerőpiac közötti kapcsolatot vizsgálta (az Öböl Menti Arab Államok Együttműködési Tanácsa országainak csökkenő olajbevételeivel összefüggésben). Ezt a kutatást a Kuwait Foundation for Advancement of Science finanszírozta, és 2015-ös Gulf Studies Symposium-on is bemutatásra került.