„A tehetséggondozás országhatárokon és történelmi korokon átívelő küldetés. Az MCC kiemelkedő szereplője e küldetésnek, így feladatunk a ránk bízott nemzeti tehetségvagyonnal szellemi és anyagi értelemben is gondosan gazdálkodni. A tehetséggondozás kulcsának a közösséget tekintjük, fontos, hogy minden helyszínünkön és képzési szintünkön inspiráló közegben, a helyi értékekre építkezve valósíthassuk meg oktatási programjainkat. Szakmai főigazgató-helyettesként feladatom a képzési szintek összehangolása, az MCC teljes tehetséggondozó pályaívének biztosítása, az intézményben rejlő innovatív és kreatív kapacitás kiaknázása. Az intézmény Oktatási és Nevelési Stratégiájának kialakítása és széleskörű alkalmazása is feladatköröm része."

Dr. Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese. Magyar nyelv és irodalom szakos bölcsészként végzett, pedagógus, a nyelvtudományok doktora. Az ELTE egyetemi oktatójaként lehetősége nyílt alsó tagozattól a doktori képzésig minden oktatási szinten tapasztalatokat gyűjtenie. 2015-től a Fiatal Tehetség Program kiépítésével foglalkozott, amely mára több mint kétezer diáknak nyújt tehetséggondozást szerte a Kárpát-medencében.

Emellett a újságíróként a média világában is jelen van. Cserkészvezetőként tizenöt éven keresztül tevékenykedett helyi és országos szinten, eközben több élménypedagógiai szakkönyv elkészítésében is részt vett. Kutatási területe az alkalmazott retorika és a digitális pedagógia, illetve kortárs költészettel, kreatív írással és előadás-technikával is foglalkozik.