Előadás: Tudatos jelenlét a térben – Az esztétikai érzék fejlesztése az épített örökségünk révén

Az előadóról:

Kontár Noémi építész tervező-művészként szerzett diplomát a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatójaként, a Soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben. Építész szakmai tapasztalatait elsősorban épületrevitalizáció és homlokzatportál-tervezés terén volt alkalma bővíteni. A belsőépítészethez szorosan kötődő lakástextilek hagyományos elkészítésével is foglalkozik, takács és szőnyegszövő kismesterségek oktatója.

Fontosnak tartja a magyar népi kultúra eredeti forrásból történő megismerését, ízléses adaptálását. Néprajzi kutató-táborok szervezésében vállalt szerepéért 2013-ban Gáspár Simon Antal díjban részesítették. 2014-től a Kőrösi Csoma Sándor Program (KCSP) ösztöndíjasaként a svájci magyar diaszpóra szolgálatában közösségépítés terén szerzett tapasztalatokat, ezt követően pedig KCSP hazai koordinátora lett a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága munkatársaként. 2018 óta a Honvédelmi Minisztérium kötelékében az államigazgatás területén dolgozik.

2017-től csatlakozott az MCC Fiatal Tehetség Programjának oktatói csapatához. A „Rejtélyes építészet” című kurzuson keresztül kitűzött célja a téralkotás élményének átadása, a résztvevő gyerekek kreativitásának megmozgatása, valamint figyelmük kinyitása az építészeti értékek felé.

Kiegészítő anyagok: