Olvasási idő: 3 perc

Az MCC kulisszái mögé is betekinthettek az I. Kecskeméti Ifjúsági Fesztiválon a kecskeméti és a Kárpát -medencéből érkező diákok.

A fesztivál első napján a Neumann János Egyetem impozáns helyszíne adott otthont a rendezvényre érkező diákseregnek. A fesztiválozók színvonalas szakmai programokon vehettek részt. Az MCC Középiskolás Program vezető oktatója Dr. Kövér László a "Fedezd fel a világot, ismerd meg önmagad" című workshopja mélyen megérintette az ifjú elméket és inspirációt adott arra, hogy merjünk álmodni és feszegessük a határainkat!

Az "Önismeret színe és fonákja" című workshopon Zsidi Zsófia pszichológus, az MCC vezető oktatója újabb dimenziókat nyitott meg a diákok önmaguk felé vezető útján és számos hétköznapokban is alkalmazható praktikákat osztott meg. Közel 80 diák vett részt és ismerhette meg a programjainkat.

A fesztivál második napján közel 150 diák kapott lehetőséget arra, hogy betekintést nyerjen az MCC kulisszái mögé, és felfedezze, mi is zajlik falaink között.

Hatalmas érdeklődés mellett az alábbi workshopok várták az MCC-ben a fiatalokat:

·       Dr. Mucsi Gergő, az SZTE Bartók Béla Művészeti Karának ütőhangszerművésze a "Világok ütőhangszerei" témában kalauzolta el a diákokat egy klubdélután hangulatát idéző workshopon. A résztvevők különleges hangszereket ismerhettek meg, új hangok és a ritmusok világába merülhettek el. Az elméleti tudás gazdagítása mellett a szakértői útmutatás mentén a hangszerek megszólaltatására közös zenéléssel is sor került. A jó hangulatot és a közös élményeket köszönjük a részvevőknek!

·       Trungel Aranka népi iparművész kézműves foglalkozása több, mint teltházasra sikerült. Az alkotás örömét tapasztalhatták meg a résztvevők, akik saját kezűleg készítettek el egyedi, személyre szabott műveket. Többféle technikát is kipróbálhattak az érdeklődők gyapjú alapanyag felhasználásával. A diákok alkotásai lenyűgözőre sikerültek!

·       Szuromi Márton, az MCC Mentális és Fizikai Képességfejlesztési Csoport technológiai eszköztárának bemutatásával új perspektívát nyitott az érdeklődők előtt. A résztvevők megismerhették a fejlesztő eszközök izgalmas világát, és megértették, hogyan lehet a testet és az elmét harmóniába hozni.