Vállalkozásfejlesztés, Inkubáció

Vállalkozásfejlesztési programunk az MCC egykori diákjai és az MCC jelenlegi diákjai számára került kidolgozásra, annak érdekében, hogy megismerjék start-up módszertanokat, fejleszthessék vállalkozói készségeiket.

Olyan motivált, proaktív embereket keresünk, akik szeretnének kezdeményezői, levezénylői lenni akár egy vállalati innovatív folyamatnak, termék- és szolgáltatásfejlesztésnek, akár saját vállalkozási ötletnek. A program a közösségépítés és a projektalapú gondolkodás segítségével kívánja elérni azt, hogy a résztvevők a saját szakmai területüktől elvonatkoztatva tudjanak egy adott probléma megoldásán együtt dolgozni. A közös munkafolyamat hozzásegíti a résztvevő MCC Alumni tagokat ahhoz, hogy az intrapreneurship módszertanát átültessék a saját szakmai közegükbe, munkafolyamataikba.

Az intrapreneurship kifejezés egy olyan rendszert jelent, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy vállalkozóként viselkedjenek egy vállalaton vagy más szervezeten belül. Az intrapreneur-ök, azaz a vállalaton belüli vállalkozók olyan motivált, proaktív és cselekvésorientált emberek, akik kezdeményezői és levezénylői lehetnek egy innovatív folyamatnak.

 Az MCC Inkubátor programja pedig lehetőséget biztosít az MCC Alumni tagok vállalkozási ötleteinek megvalósítására. A két programlehetőségre egymástól függetlenül lehet jelentkezni!