Stipendium Peregrinum

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyedülálló tehetséggondozási programjának egyik kiemelt eleme, hogy széleskörű nemzetközi ismeretszerzést biztosítson a diákok számára. A 25 éves intézmény lehetőségeihez mérten már korábban is támogatta, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldön mélyítsék el tudásukat, majd azt hazánkban kamatoztassák. Az MCC a Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramja révén minél több fiatalnak szeretne segíteni abban, hogy a legrangosabb külföldi egyetemek egyikén tanulhasson.

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram évek óta patronálja a magyar hallgatókat, hogy a világ legrangosabb egyetemein kamatoztathassák tehetségüket. Az Ösztöndíjprogram anyagilag és szakmailag is támogatja azokat a diákokat, akik a képességeik és tudásuk révén esélyesek arra, hogy szert tegyenek a sikeres szakmai karrierúthoz szükséges tudásra.

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíj „B” komponensére a Központ honlapján keresztül azok a fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb külföldi egyetemeire nyertek felvételt. A támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezheti, a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) támogatásával, a Stipendium Peregrinum ösztöndíj keretében 10 magyar fiatal tehetség tanulhat 2021 szeptemberétől a világ legjobb egyetemein.