Felvételi kiírás (Vezetőképző Program)

A Mathias Corvinus Collegium felvételt hirdet

Vezetőképző Akadémiájának

 2022 őszén induló kétéves képzésére, a Vezetőképző Programba

 

(Ha az egyéves Vezetőképző Akadémiára szeretnél jelentkezni, kattints ide.)

 

Szeretnél személyes fejlődésedbe fektetni és versenyképes tudásra szert tenni?

Szeretnél hazai és nemzetközileg elismert szakemberektől tanulni?

Szeretnél valós szervezeti problémákon dolgozni vagy saját ötleteket megvalósítani?

Jelentkezz programunkra!

 

Mit nyújthat neked az MCC Vezetőképző Program?

Gyakorlatias, jól hasznosítható tudást,

személyes igényekhez igazodó képzést,

folyamatos visszajelzést a fejlődésedről,

sokszínű, támogató, összetartó közösséget.

 

Egyedülálló képzési programunkra 21 és 25 év közötti, az alapképzés 3. évét végző (legalább 5 lezárt félévvel rendelkező) hallgatók, mesterképzésben részt vevő egyetemi hallgatók, illetve friss diplomások jelentkezését várjuk az ország minden részéről.

Az MCC Juniorprogramjában és a szakirányos képzésen való részvétel nem előfeltétele a jelentkezésnek!

Vendégprofesszoraink a diplomácia, kormányzat, a civil és az üzleti élet prominens képviselői mellett neves európai és amerikai felsőoktatási intézmények oktatói

Azok a felvételt nyert hallgatók, akik korábban nem voltak az MCC tagjai, az első félévben külsős státuszban (nem bentlakó) kerülnek felvételre. Belső státuszra (bentlakó) azok pályázhatnak, akik az első tanévet sikeresen teljesítették.

A Vezetőképző Program képzésének nyelve alapvetően angol.

 

A képzésről bővebben itt olvashatsz.

Jelentkezz a Vezetőképző Programba!

VÁLTOZZ-VÁLTOZTASS-VEZESS

 

A felvételi eljárásról

A felvételi jelentkezés határideje: 2022. május 15. (vasárnap) 23:59

 

Az előzetes felvételi követelményeknek megfelelt jelentkezők kétkörös felvételi eljárásban vesznek részt.

Az első körben

 • tesztek (pszichometriai teszt, intelligencia- és szókincsteszt, growth mindset teszt, reziliencia teszt) kitöltése történik online.

A második körben

 • szóbeli meghallgatáson vesznek részt a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány épületében (1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.).

A felvétel kiértesítésének várható időpontja: 2022. június második fele

 

A jelentkezés feltételei:

 • legalább 5 lezárt szemeszter;
 • egy felsőfokú angol nyelvvizsga vagy annak megfelelő nyelvtudás. (Amennyiben felvételt nyersz, a képzés során a nyelvvizsga megszerzése kötelező lesz!);

 

Jelentkezni az alábbi online felület kitöltésével lehet, ahol személyes adataid megadása után az alábbi dokumentumok feltöltését várjuk tőled:

 • angol nyelvű önéletrajz, amely kitér a szakmai és közösségi tapasztalatokra is;
 • egy 1 diából álló angol nyelvű bemutatkozó prezentáció (.pdf formátumban), amit szívesen odaadnál egy külföldi vendégprofesszornak;
 • projekttervezet: tegyél javaslatot egy olyan hasznos és érdekes projektre, amit egy félév alatt (2-3 hónap) egy 3 emberből álló csapat ki tud dolgozni. Angol nyelven, maximum 1 oldal terjedelemben;
 • Esszé arról, hogy miben szeretnél fejlődni, milyen képességeket szeretnél elsajátítani, alapul véve a korábbi vezetői tapasztalataidat. Angol nyelven, maximum 1 oldal terjedelemben.
 • Kitöltött fejlődési terv Félévekre lebontva néhány mondatban fogalmazd meg, miben szeretnél fejlődni az elkövetkező két évben. Nem muszáj minden mezőt kitölteni, de érdemes feltüntetni, ha valamely területtel az adott félévben nem kívánsz foglalkozni. A linkre kattintva tudod letölteni a sablont, ami egy írható pdf.
 • Az elektronikus leckekönyv 2. és 3. oldala (a 2. oldal a képzés adatait, a 3. oldal az elvégzett félévek átlagát tartalmazza). Kizárólag a félévek összesített átlagára van szükség, NEM az elvégzett kurzusokra kapott érdemjegyekre! Amennyiben a Neptunból nem lehet kinyerni egy olyan leckekönyvet, amely a hallgató adatai mellett kizárólag a félévek összesített eredményeit (kreditszám és átlag) tartalmazza, a következő megoldások fogadhatók el: 1) a Tanulmányi Osztályról kikért leckekönyv, amely tartalmazza a hallgató adatait és a félévek összesített eredményeit; 2) A Neptunon a Tanulmányok, majd a Tanulmányi átlagok fül megnyitása után az oldal print screen formában történő beküldése, ahol az oldal felső részén egyértelműen látszik a hallgató neve. Csak jó minőségű, olvasható dokumentumokat áll módunkban elfogadni!
 • Az alapképzésben megszerzett diploma másolata (amennyiben rendelkezésre áll).

 

Bármilyen felmerülő kérdést az az alábbi email címre várunk: vezetokepzo@mcc.hu

 

 

Felvételi jelentkezés