Képzési struktúra és program elemek

Ki a jövő vezetője? Milyen készségeket kell fejleszteni a fiatal tehetségeknek ahhoz, hogy másokat motiváljanak és képesek legyenek megoldani az egyre gyakoribb szervezeti problémákat? Hogyan támogatja ezt a MCC vezetőképző programja? A vezetőfejlesztő program elemei egymásra épülnek.

Minden változás először saját magunkkal kezdődik, csak akkor leszünk képesek emberek egy csoportját, vagy akár nagyobb szervezeteket is megváltoztatni, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mik a szervezeti változás emberi dimenziói. Éppen ezért a vezetőfejlesztő program struktúrája az egyéni képességek fejlesztésére helyezi a fókuszt, de ezen felül a csapatvezetés, szervezeti innováció és a globális trendek terén is számos a gyakorlatban is alkalmazható módszertant biztosít a hallgatók számára.

Mivel programunk egy személyre szabott vezetői képzés, az első képzési blokk az egyéni képességek felmérésére, önmagunk megismerésére, kritikus gondolkodásra, és annak megtanulására fókuszál, hogy vezetőként egy komplex környezetben hogyan változtassuk meg meggyőződésünk és hogyan küzdjünk a stressz ellen.

A második képzési blokkban a csapatvezetést helyezi előtérbe, így elsősorban kiscsoportos foglalkozásokon alapul. Hallgatóink csapatokba szerveződve a valós életben jelentkező szervezeti problémákon dolgoznak.

A harmadik képzési blokkban hallgatóink megkezdik szakmai gyakorlatukat, és különféle innovációs projektek révén a vezetői készségek szervezeti környezetben történő fejlesztésére összpontosítanak.

Végül az utolsó képzési blokk globális trendekkel és nemzetközi kérdésekkel foglalkozik. A hallgatóknak ebben a negyedévben lehetőségük nyílik világszerte utazni, hogy közben sikeres szervezeti vezetőktől tanuljanak, és kialakítsák saját vezetési stílusukat.

Az MCC Vezetőképző Akadémia egy olyan biztonságos környezetet biztosít, ahol a közösség megtartó erején és a gyakorlatba átültetett tudás révén a hagyományosnál sokkal gyorsabb ütemben fejlődhetsz, és megtanulhatod, hogyan válj képessé arra, hogy változási folyamatokat menedzselj akár nagyméretű szervezetekben is.

A képzési program hat elemből tevődik össze.

Jelentkezem az Akadémiára

Tantárgyak és workshopok

A tantárgyak és workshopok az elméleti tananyag elsajátítását teszik lehetővé. A program kurzusai az élményalapú tanulási módszereket és a személyes jelenlétet ötvözik egy online tudásmenedzsment rendszer előnyeivel, ahol a hallgatók saját bioritmusuknak és igényeiknek megfelelően sajátíthatják el a tananyagokat. Neves hazai és külföldi oktatóink workshopok, kiscsoportos beszélgetések és egyéni feladatok során segítik hallgatóinkat az elméletben megtanultak elmélyítésében. Tantárgyaink között szerepel például a komplex gondolkodás, a hagyományostól eltérő vezetés, az innováció fókuszú gondolkodás, a csapatvezetés és a magyar szervezeti gondolkodás.

Gyakorlati oktatás

Az Akadémia gyakorlati fókuszú, személyre szabott képzést biztosít, amelynek keretében lehetőség nyílik a személyes vezetői készségek feltérképezésére, illetve ami a legfontosabb, a vezetői készségek egy éven át történő továbbfejlesztésére. A nyilvános beszéd, a kreativitás fejlesztése, a coaching, a tárgyalástechnika mellett, a hallgatóink legkedveltebb programeleme a szervezeti problémamegoldás. Ennek keretében hallgatóinknak lehetősége nyílik az MCC vállalati partnerei által adott valós szervezeti problémákon dolgozni.

Közösségi események

A közösségi események amellett, hogy a közösségépítést szolgálják, szintén az ismeretek bővítésére helyezik a hangsúlyt, legyen szó a természetjárásról, történelmi emlékhelyek meglátogatásáról, akár a minden félév elején megrendezésre kerülő kick-off táborról. Mindennek köszönhetően része lehetsz a Kárpát-medence legmotiválóbb és legszerteágazóbb közösségének, egy olyan közösségnek, amivel rengeteget utazhatsz, kalandozhatsz és amely későbbi utadon is, mint alumni, elkísér.

Klub események

Szívesen találkoznál és beszélgetnél sikeres üzletemberekkel, diplomatákkal, vállalkozókkal és sportolókkal? Mészáros Dávid, Csák János, Rakoczay Gábor, hogy csak néhány példát említsünk. Az MCC Vezetőképző Akadémia klub rendezvényein a hallgatók olyan szakemberekkel találkozhatnak, akik a mindennapokban alkalmazzák azokat a vezetői ismereteket és készségeket, melyekre a Vezetőképző Akadémián tanítjuk hallgatóinkat. Ezeken az eseményeken naprakész, konkrét, életszerű tanácsokat és módszereket kapnak arra, hogyan vezessenek csapatokat, nagyobb szervezeteket, hogyan álljanak a szervezeti változás élére.

Tanulmányutak

Te is szeretsz utazni ugye? A Vezetőképző Akadémia diákjaként az egy év alatt számos magyarországi, kárpát-medencei és európai tanulmányúton részt vehetsz, sőt, mind az első, mind a második félévet egy tengerentúli tanulmányúttal zárhatod. A tanulmányutak szerves részét képezik a tananyagnak, hiszen itt van lehetőség arra, hogy a hallgatók olyan magyar és külföldi közéleti, vállalati és nonprofit vezetőkkel beszélgessenek, akik a mindennapokba is átültetik az elméleti ismereteket.

Terepgyakorlat

Mi elindítunk a karrieredben! Legyen az az állami, üzleti vagy nonprofit szférában. Emberi Erőforrások Minisztériuma, MOL Nyrt., HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, MVM Zrt. Csak néhány példa a lehetőségek széles tárházából, ahol kipróbálhatod magad. A Vezetőképző Akadémia egyik legfontosabb eleme ugyanis a második félévben teljesített terepgyakorlat, ahol hallgatóink félállású munkavállalóként tudják élesben is alkalmazni a képzés során tanultakat. A gyakorlati hely kiválasztásában az MCC Karrier– és Szakmai Fejlesztési Központja segíti hallgatóinkat annak érdekében, hogy a vágyott munkahelyen és pozícióban próbálhassák ki magukat.