Karriertervezés

human-3131802_1920.jpg

Az MCC Karrier– és Szakmai Fejlesztési Központjának stratégiai célja, hogy a tehetséggondozáson túl olyan készségekkel is felvértezze az MCC diákjait, amelyek segítségével könnyebben megfelelnek a munkaerőpiac igényeinek, illetve hatékonyan tudnak reagálni annak kihívásaira. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szorosan együttműködjünk a munkaerőpiac meghatározó szereplőivel, és naprakész információkkal szolgálhassunk a diákság számára az aktuális piaci trendekről, munkáltatói elvárásokról, szakmai követelményekről.

Küldetésünk, hogy a diákok számára olyan szolgáltatásokat kínáljunk, melyek aktívan segítik egyéni karrier céljaikat, szakmai és munkaerőpiaci tapasztalatszerzésüket, elhelyezkedésüket. Mindezt tanácsadással, mentoring szolgáltatással is segítjük.

Számunkra fontos érték a gyakorlatorientált képzés. Ennek a gondolatnak alárendelve magunkat számos vállalati és intézményi együttműködéseink révén exkluzív gyakornoki- és álláslehetőségeket kínálunk diákjaink számára, hogy megszerzett tudásukat a munkaerőpiacon is kamatoztathassák, egyedi készségeik, képességeik, érdeklődési körük szerint.  Azt gondoljuk, hogy napjainkban az a fiatal pályakezdő, aki naprakész, piacképes és gyakorlatorientált szaktudással hagyja ott az iskolapadot és lép ki a munkaerőpiacra, szinte behozhatatlan előnyre tehet szert.

Partnereinkkel együttműködve diákjaink olyan projektek gyakorlati megvalósításában is részt vehetnek, amelyek valós társadalmi vagy üzleti problémák megoldására fókuszálva segítik elő egyéni fejlődésüket.

Tesszük mindezt horizontálisan a fővárosi és a vidéki központjaink diákjait is támogatva, vertikálisan pedig a Középiskolás Programtól az Egyetemi Programmal való együttműködésen át az Alumni tagok karrierútjának hosszú távú követéséig. Ezáltal biztosítjuk az Alumni közösség és az alma mater hosszú távú kapcsolatát, mellyel ablakot nyitunk a közösségben rejlő lehetőségek kibontakoztatására is.

Erősíjük a generációs összefogást, a jelen diákjai és az Alumni tagok kapcsolatát: rendszeresen támogatjuk a tehetséges, rászoruló diákokat az MCC-s diplomások körének bevonásával, közreműködésével. Hiszünk abban, hogy az Alumni tagok által felhalmozott értékes tudás és tapasztalat a mostani diákság javát képes szolgálni.

 

Karrier Kedd

Karrierközpontunk egyik fő célja, hogy a tehetséggondozáson túl azokkal a készségekkel is felvértezzük az MCC diákjait, melyeknek segítségével könnyebben megfelelnek a munkaerőpiac igényeinek, illetve hatékonyan tudnak reagálni annak kihívásaira.

Küldetésünk, hogy a hallgatók számára olyan szolgáltatásokat kínáljunk, melyek aktívan segítik egyéni karriercéljaikat, szakmai és munkaerőpiaci tapasztalatszerzésüket, elhelyezkedésüket.

Ha már foglalkoztat a karriered, előmeneteled, és már úgy szeretnél belevágni a munka világába, hogy tisztán látod az utat céljaid eléréséhez, vedd fel velünk a kapcsolatot. Akár közszférában, akár magánszférában, esetleg saját vállalkozásban képzeled el a jövődet, keress fel minket.

Fő szolgáltatásaink

•             Karriertervezés

•             Szakmai gyakorlat

•             Álláslehetőség

•             Startup - inkubáció

•             Stratégia

•             Kapcsolati háló