Karriertámogatás

human-3131802_1920.jpg

A Karrier- és Alumni Központ átfogó támogatást nyújt az MCC oktatási és nevelési programjában éppen részt vevő fiatalok és a már végzett diákok számára szakmai fejlődésükhöz, karrierjük elindításához és kibontakozásához. A Karrierközpont célja, hogy a tehetséggondozáson túl olyan készségekkel is felvértezze az MCC diákjait, amelyek segítségével könnyebben megfelelnek a munkaerőpiac igényeinek, illetve hatékonyan tudnak reagálni annak kihívásaira. Nagy hangsúlyt fektetünk ezért arra, hogy szorosan együttműködjünk a munkaerőpiac meghatározó szereplőivel, és naprakész információkkal szolgálhassunk a diákság és az alumni számára az aktuális piaci trendekről.

Számos szolgáltatást nyújtunk személyes coaching, csoportos tréningek és workshopok, előadások, podcastok, online tananyagok és e-learning formájában. A diákok személyes és online formában is igénybe vehetik karriertanácsadási szolgáltatásunkat. Az MCC budapesti és vidéki központjaiban tanuló fiatalok már a Középiskolás Programtól kezdve részt vehetnek a Karrier- és Alumni Központ által nyújtott fejlesztő programokban. A témák az önismereten alapuló karriertervezéstől kezdve, a sikeres pályázás mesterfogásain át, a különféle kommunikációs, prezentációs, tárgyalástechnikai és motivációs ismereteken keresztül egészen a vezetőfejlesztésig ívelnek. A munkaerőpiacra éppen kilépő diákoknak éppúgy tudunk segíteni, mint a vezető pozícióban lévő, speciális kihívásokkal szembenéző alumninak.

A Karrierközpont koordinálásában a Fiatal Tehetség Programtól az Egyetemi Programig elérhető az MCC-s tanulmányokat szervesen kiegészítő személyiségfejlesztő program. Ennek célja az ún. „soft skillek” korosztálynak megfelelő fejlesztése, kiérlelése, ami pszichológusok vezetésével valósul meg.

A személyes fejlesztés mellett szakmai gyakorlati helyek szervezésével és kiemelt partnereinknél meghirdetett álláslehetőségek megosztásával is támogatjuk azt, hogy az MCC-s diákok tudatosan építhessék fel karrierjüket.

Az alumni és a jelenlegi diákok közötti kapcsolatépítést, a generációk közti együttműködést ösztönzik az egykori és jelenlegi diákok részvételével zajló workshopok, valamint a munkavállalásra való átgondolt felkészülést szintén jól segítő Alumni Mentorprogram.

Elérhetőségünk: karrierkozpont@mcc.hu