A pszichológus diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem klinikai és egészségpszichológai szakirányon, majd pedagógiai szakpszichológusi szakvizsgát tettemPszichológusként gyerekekkel, családokkal és párokkal dolgozom, a rendszerszemléletű családterápia szemléletmódja áll hozzám a legközelebb. Hiszem, hogy a belső és külső erőforrások számbavétele és támogatása elvezet a megoldáshoz az egyének, a családok és az intézmények életében egyaránt. 

Fő érdeklődési területem a resztoratív konfliktuskezelés és az iskolai bántalmazás (bullying) megelőzése. Korábbi munkáim során prevenciós programok bevezetésében, valamint a pedagógusok szakmai támogatásában vettem részt. A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat megyei munkaközösség vezetőjeként az intézménypszichológia hatékonyságának növelésén dolgozom. Rendkívül fontosnak tartom a fiatalok és pályakezdők szakmai segítését: gyakornokokat mentorálok, illetve esetmegbeszélő csoportokat és szakmai teameket vezetek, emellett az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán is tanítok.

Szívügyem a pszichológia tudományát minél közelebb hozni az emberekhez. Nyolc éve vagyok a Képmás Magazin állandó szerzője, ez idő alatt több mint kétszáz cikkem jelent meg család, párkapcsolat, gyermeknevelés, mentális egészség, megküzdés és önfejlesztés témakörben.

E-mail: szonyi.lidia[kukac]mcc.hu