Olvasási idő: 2 perc

A veszprémi Szülők Akadémiája rendezvénysorozat 2021. október 28-i előadásán Csőke Ildikó családterapeuta, gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus vezette be a látogatókat a tehetséges kamaszok életének sajátos kihívásaiba.

 Így a veszprémi Fiatal Tehetség Program és Középiskolás Program diákjaival foglalkozó felnőttek egyaránt hasznos elméleti és gyakorlati ismereteket szereztek a Hotel História Malomkert különtermében.

A családias hangulatú eseményen a szakember bemutatta a témával foglalkozó friss magyar szakirodalom eredményeit, amelyek segítettek rendszerezni a téma szerteágazó vonatkozásait. A résztvevők szülőként és pedagógusként is hasznos gyakorlati tanácsokkal gazdagodtak az előadás során és örömmel nyugtázták, hogy a sokuk által tapasztalt nehézségek „beleférnek” a kamaszkor jellemzőibe.

Csőke Ildikó hangsúlyozta, hogy ebben az időszakban sajnálatos módon sok tehetség elkallódik, így kiemelkedően fontos a gyermekkel/fiatallal való bizalmas kapcsolat kiépítése. Ez hozzásegíti a szülőt, pedagógust, illetve a tehetséggondozó intézmények dolgozóit a fiatal képességeinek teljes kibontakoztatásához, amennyiben szükséges, akár egymással összefogva.

A rendezvény zárásaként az érdeklődőknek lehetősége volt személyesen is néhány szót váltani az előadóval, megosztva aktuális dilemmáikat.