Olvasási idő: 2 perc

Tudtad, hogy India nem csak a kulturális értékeiről és a gasztronómiájáról híres? Az elmúlt időszakban óriási gazdasági fejlődésen ment keresztül, 2016 óta pedig évente megrendezik a Raisina Dialogue konferenciát, melyen a világ meghatározó tudományos és közéleti szereplői vesznek részt. Ennek apropóján utazhattak MCC-s diákok Új-Delhibe. Idén több mint 100 országból több mint 200 politikus és szakértő, köztük Szűcs Dóra, az MCC nemzetközi igazgatója, vitatta meg a világ aktuális kérdéseit.

A konferencia megnyitóján Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Narendra Modi India miniszterelnöke is részt vett.

Az út során lehetőség volt a legnagyobb helyi think tankek vezetőivel is beszélgetni, így hallgatóink a konferenciát szervező Observer Research Foundation (ORF), valamint a Vivekananda International Foundation (VIF) vezetőitől Indiai politika műkődéséről és filozófiájáról hallhattak. A diákok a sokszínű kulturális programok mellett találkozhattak Magyarország Új-Delhiben szolgáló nagykövetével, Király András Lászlóval, aki az indiai-magyar kapcsolatok jelentőségéről és a Delhiben szerzett tapasztalatairól mesélt. Dr. Sztáray Péter, biztonságpolitikáért felelős államtitkárral a Magyar-Indiai Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság működéséről beszélgettek, aki a bizottság elnöki pozícióját tölti be.

Az MCC-s delegáció megbeszélést folytatott továbbá India ifjúsági ügyekért felelős miniszterével, Anurag Thakurral, valamint az indiai külügyminisztérium égisze alatt működő diplomáciai akadémia képviselőjével.