Olvasási idő: 1 perc

A koronavírus-járvány kezelése és a régi pártok kapcsán jelentkező bizalmatlanság okozta a politikai átrendeződést a szlovéniai választásokon – elemezte az eredményeket Szlovénia magyarországi nagykövete. Marjan Cencen az Ambassador Talk hétfői rendezvényén nem csak a politikai helyzetet ismertette délnyugati szomszédunknál, de beszélt nagyköveti feladatairól, hivatása kihívásairól is.

Tóth Bálint László, a Társadalom- és Történelemtudományi Iskola kutatója kérdéseire válaszolva a nagykövet beszélt Szlovénia Magyarországgal fenntartott kapcsolatrendszeréről is, amely szerinte jelentősen fejlődött az elmúlt években és szilárd partnerségen alapul.

Az Ambassador Talk programsorozat 2021 tavaszán indult az MCC-ben. Az eseménysorozat keretében jelenleg aktív nagykövetek mutatják be saját, illetve állomáshelyük országának jellegzetességeit, Magyarországgal fenntartott kapcsolatrendszerét, illetve kérdezzük őket diplomáciai tapasztalataikról is. Minden alkalom fontos részét képezik a részt vevő hallgatók és oktatók kérdései. A program célja, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek Magyarország egyes országokkal fenntartott kapcsolatrendszerének mindennapjaiba, megismerjék a partnerországok jellegzetességeit és megismerjék a nagykövetek, képviseletvezetők munkáját, mindennapjait, kihívásait.