Olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt hétvégén a város több pontján, illetve számos rendezvényén találkozhattak az érdeklődők az MCC szolnoki képzési központjának munkatársaival.

Péntek és szombat délután a három év kényszerű szünet után ismét megrendezett Tiszavirág Fesztivál PARKoló családi pihenőjében kézműveskedéssel várták a kicsiket az MCC-s kollégák és az alumni közösség tagjai. Igazodva a fesztivál öko jellegéhez, a standon a gyerekek kavicsot festhettek, amíg a szülők a Fiatal Tehetség Programmal (FIT) ismerkedtek meg. Kamasz látogatókból sem volt hiány, így a szeptemberben Szolnokon is induló Középiskolás Programról (KP) is hallhattak az érdeklődők.

Pénteken mindemellett a Szülők Akadémiája rendezvényen a FIT Program védnöke, Prof. Dr. Bagdy Emőke tartott előadást a Városháza dísztermében – professzor asszony neve garancia volt a teltházra. Az előadás elején elhangzó központi kérdést jártuk körbe: Mikor voltál a legboldogabb? Erre a legtöbb ember valamelyik társas interakciójára vagy valamilyen tárgy megszerzésére, birtoklására emlékszik vissza legszívesebben, holott az integratív boldogság elmélet szerint a jó közérzethez csupán 10%-ot adnak az anyagi javak. Ahogy Bagdy Emőke fogalmazott, a „cuccipar mégis elhasznál, felhasznál, kihasznál”, mert a reklámokban az összes érzékszervünkre hatnak. A konzumvilág tehát a boldogság ellen hat, az ifjúság számára meg kell nyitni a valódi, maradandó értékekhez vezető utat, ide pedig a szellemi életen keresztül vezet az út. A történelem bebizonyította, hogy a tudásban van a kitörési lehetőség, ami egyben elvehetetlen is. Az előadás konklúziója szerint öleljünk, szeressünk, érintsük meg egymást, mert ez az, ami felszabadítja a boldogsághormonjainkat: az oxitocint, az endorfint, a szerotnint és a dopmaint.

Az éj leszálltával a középiskolás diákjaink által tervezet fényfestés jelent meg a Városháza homlokzatán, melyet a Tiszavirág Fesztivál Rajzfestő Pályázatára készítettek. Mindannyian büszkén gyönyörködtünk benne!