Olvasási idő: 1 perc

Sikeres évet zártak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Közéleti Programjai, amelyeknek – idén először összevont – tanévzáró ceremóniáján Gulyás Gergely is részt vett. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Szalai Zoltánnal, az MCC főigazgatójával közösen nyújtotta át oklevelüket a végzett hallgatóknak.

Az MCC hivatásának egyik legfontosabb része, hogy a mindennapi működés során is meg lehessen tapasztalni: „minden magyar felelős minden magyarért” – emelte ki Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: a mai magyar oktatási rendszernek a tehetséggondozással foglalkozó része képes arra, hogy minden magyart összefogjon. Ezt mutatja az is, hogy az MCC-be nemcsak országszerte, hanem határon túlról is érkezhetnek a hallgatók.

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója szólt arról, hogy az alapítvány hatalmas változáson ment keresztül: Kárpát-medence-szerte mára már 25 központtal rendelkezik, és a tervek szerint ez a szám a következő években 35-re emelkedik. Az intézmény Magyarországon jelenleg 15 helyszínen van jelen, és 9 külhoni városban biztosítja a fiatal tehetségek képzését. Hozzátette: az MCC célja, hogy az a fajta tehetséggondozó munka, amelyet az MCC képvisel, anyagi helyzettől függetlenül minden érdeklődő számára elérhető legyen.