Olvasási idő: 2 perc

Sztoikusnak neveljük-e gyermekeinket? Üdvözlendő-e, hogy Elon Musk megvásárolta a Twittert? Többek között ezekről a kérdésről vitázhattak a résztvevők az MCC Vitaakadémia Vitavezető képzésének záróalkalma és egyben oklevélátadó ceremóniája során 2022. május 7-8-án.

A kétnapos esemény a tízhónapos Vitavezető képzés záróalkalma volt, amelynek követelményeit  a résztvevők egytől-egyig sikeresen teljesítették. Erről egy-egy húsz perces prezentáció keretei között adhattak számot, amely során az oktatókkal és egymással is tapasztalatot cserélhettek.

Az alkalom egy rövid nyilvános vitával, ún. mock debate-tel zárult, ahol Calum T. M. Nicholson és   Stephen Sholl az MCC két vendégoktatója az „Americans speak English best” tételmondatról humoros hangvételben vitatkozott.

A Vitaakadémia 2019-es fennállása óta a racionális vitakultúra Kárpát-medence-szerte történő népszerűsítését és fejlesztését tűzte ki legfőbb céljául.

A hétvégén ennek a célnak a sikerességét bizonyította, hogy immáron a negyedik sikeresen lezárult vitavezetői képzéssel az 50. vitavezető is átvehette a képzés elvégzését tanúsító oklevelét. Az idei évfolyamot 17-en fejezték be. Így a Vitaakadémia vitavezetői hálózata  Sepsiszentgyörgytől kezdve Miskolcon és Szentgotthárdon át Németországig több tucat Kárpát-medencei, illetve azon túli helyszínt lefed.

A vitázást és vitabírózást nem csupán szerető, hanem immáron magas szinten űző okleveles vitavezetők az MCC falain belül és azokon kívül is szervezhetnek és értékelhetnek vitákat, részt vehetnek a Vitatáborban, fesztiválvitákat vezethetnek a Vitaakadémia sátorában például az MCC Feszten, továbbá a következő tanévtől lehetőségük nyílik  a Vitaakadémia trénerképzésén tovább bővíteni már meglévő tudásukat.

Gratulálunk nektek és várunk vissza benneteket!