Olvasási idő: 2 perc

Orbán Balázs látogatott el a miskolci MCC Egyetemi Programjának (EP) diákjaihoz, hogy személyesen is megismerje őket, és egy kötetlen beszélgetés keretében tájékozódjon a szeptemberben indult juniorképzés eddigi tapasztalatairól.

A kuratórium elnöke valamennyi diákkal személyesen beszélgetett arról, ki honnan érkezett, honnan hallott először az MCC-ről, és miért jelentkezett a programra. Többen is elmondták, hogy számukra egy nagyon jó lehetőség ez a képzési program, mert itt olyan kompetenciákat kapnak, amit a hagyományos egyetemi képzés nem biztosítana számukra. Kiderült, hogy a családias légkör, az oktatókkal, munkatársakkal kialakult baráti viszony, a támogató közösség is nagy biztonságot jelent számukra, és az is, hogy a legjobban a vitaklubokat kedvelik, mert itt lehetőséget kapnak arra, hogy őket érintő problémákról, érdekes témákról folytassanak eszmecserét, és így könnyedén, játszva tanulhatják meg a kulturált vita fortélyait, amikre a további karrierjük során biztosan szükségük lesz. De volt, aki a pszichológiát, mások a logikát, vagy éppen a nyelvi képzést emelték ki. A diákok elmondták javaslataikat is, mi az, amit még szívesen tanulnának, és azt is, kinek mi okoz nehézséget.

Orbán Balázs beszélt az MCC küldetéséről, a szeptemberben elkezdődött bővítésről, és a távlati tervekről is. Szó esett a miskolci központ leendő székhelyéről, az egykori Avas Szállóról is, de a diákokat az is érdekelte, milyen az élet a Parlamentben, hogyan születik meg egy-egy felszólalás vagy beszéd.

A jó hangulatú este közös fotózással ért véget, és aki úgy érezte, hogy nem kapott mindenre kielégítő választ, annak utána még lehetősége volt feltennie négyszemközt is a kérdéseit.