Olvasási idő: 2 perc

Az idei évben több mint 150 nemzetközileg elismert külföldi oktató, kutató, szakember tartott előadást, illetve vett részt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tudományos-oktatási programjaiban. Az MCC 2021-ben több mint 100 nemzetközi rendezvényt tartott, a vitafórumok, könyvbemutatók mellett voltak olyan nagyobb szakmai konferenciák is, mint például a novemberi kétnapos Médiakonferencia, amelyre 18 külföldi vendégelőadó érkezett.

A nemzetközi láthatóság, a diplomáciai kapcsolatok, együttműködések kiépítése alapvető követelmény egy XXI. századi tudományos-oktatási intézménnyel szemben. Az MCC-ben számos országosan és nemzetközileg is elismert magyar és külföldi oktató, kutató dolgozik azon, hogy az érdeklődő diákok magas színvonalú kurzusokon vehessenek részt. Szakértőink és vendégelőadóink újabb és újabb megközelítés módokra világítanak rá, egyedülálló módszereket vezetnek be, kutatásaik sikerességével pedig meghatározzák a Mathias Corvinus Collegium és Magyarország hazai és nemzetközi megítélését.

Ezt a folyamatot segítik a külföldről érkező oktatóink és előadóink. A Visiting Fellowship Programban 17., a Budapest Fellowship Programban pedig további 8 vendégoktató vett részt idén az MCC tudományos-oktatási programjaiban. Az MCC célja, hogy a legnevesebb nemzetközi szaktekintélyek (oktatók, kutatók, szerzők, üzletemberek) hozzájáruljanak az MCC diákjai nemzetközi látókörének szélesítéséhez, hogy a globális verseny közepette is – magabiztosan részt tudjanak venni a magyarság jövőjét meghatározó hazai és nemzetközi vitákban és döntésekben, az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében, így méltó képviselői lehetnek Magyarország kulturális, gazdasági, társadalmi elitjének.

Külföldi előadók az MCC-ben 2021-ben