Olvasási idő: 2 perc

Milyen szerepet töltenek be a fiatalok az RMDSZ-ben? Melyek a marosvásárhelyi önkormányzati választás legfontosabb tapasztalatai? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a tanév első, kolozsvári képzési alkalmán az Erdélyi Politikai Iskola hallgatói.

A kétnapos rendezvényen a közélet iránt érdeklődő fiatalok számos olyan területbe is betekintést nyerhettek, amelyek ismerete nélkülözhetetlen a 21. század sikeres politikai szereplői számára.

Tanácsokat kaptak arra vonatkozóan, hogy hogyan készüljenek és készítsenek fel politikai kérdésekből, megtudhatták, mi a sikeres megjelenés kulcsa, emellett megismerkedhettek a TED konferenciák világával is. Rodrigo Ballester, az Európai Bizottság munkatársa az EU strukturális és diplomáciai sajátosságait ismertette előadásában.A megnyitón Orbán Balázs parlamenti és stratégiai államtitkár, az MCC kuratóriumának elnöke, Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója virtuálisan, Olteán Csongor, a MIÉRT elnöke és Geréd Imre, a program egyik alapítója pedig személyesen köszöntötte a közönséget.

A hat hónapos, négy hétvégét felölelő, személyes alkalmakból, valamint e-learning-tananyagok feldolgozásából álló képzést az MCC az RMDSZ és a MIÉRT partnerségében valósítja meg. A program célja, hogy a tehetséges és a közösségért tenni akaró fiatalok közül kerüljenek ki majd az erdélyi magyar értelmiség véleményformálói.

 

Fotók:  Gönczy Tamás