Olvasási idő: 3 perc

Hatalmas érdeklődés mellett indul az idei MCC Feszt, amit mi sem mutat jobban, minthogy az elővételes Feszt Passok teljesen elfogytak. Így online már sajnos nem tudtok jegyet vásárolni. A program indulásakor a helyszínen korlátozott számban állnak majd rendelkezésre karszalagok, ugyanakkor a programok legnagyobb része továbbra is ingyenes!

A szervezők így mindenkit arra bíztatnak, hogy bátran induljanak útnak július 28-30. között Esztergomba, hiszen a fesztivál programjainak túlnyomó része ingyenes – köztük valamennyi közéleti beszélgetés, az Edu sétány és a Hencsergő programjai, a színpadok többségén pedig a koncertek is, valamint az MCC sziget programjai 18:00 óráig. 

A Programokról ITT lehet tájékozódni, ahol az MCC Fesz Pass köteles eseményeket karszalaggal jelölik. Emlékeztetőül: az MCC Feszt július 28-án 10:00 órától az Edu sétány interaktív, minden korosztálynak szóló programjaival várja a látogatókat, a hivatalos megnyitóra pedig 15:00 órakor kerül sor a Széchenyi téren, amit rögtön követ az első közéleti beszélgetés. A fesztivál rakétákat első este olyan zenei előadók gyújtják be, mint a Punnany Massif vagy a Brains, de a további napok is rendkívül erősek lesznek, mind szakmai, mind zenei téren. 

Ott lesz az MCC Feszten a „száguldó cirkusz” egykori kiemelkedő versenyzője, David Coulthard, élőben jelentkezik be a világháló segítségével Klaus von Dohnanyi, egykori vezető szociáldemokrata politikus és közéleti szereplő, mesél sikereiről például Rob Long amerikai író és tv-producer, Jonathan Leaf New York-i dráma- és forgatókönyvíró, Ed West brit író, William Dalrymple nemesi származású skót történész és művészettörténész, valamint Richard Florida kutató is, aki több bestsellert tud már a háta mögött és valódi világsztárnak számít a tudósok között.

Emellett a hazai közélet meghatározó képviselői is részt vesznek majd a fesztiválon, köztük Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója és Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója is. 

Az MCC Feszten a zenei felhozatal is rendkívül erős: a Margaret Island, az Irie Maffia, a Follow the Flow, a Balkan Fanatik, a Beatrice T. Danny, Dzsudló, a Blahalouisiana vagy a New Level Empire zenéjére rophatják esténként a fesztiválozók, valamint az MCC Arénában hajnalig tartanak majd a fergeteges bulik.

Köszönjük, hogy ennyien vagytok kíváncsiak idén is a magyar tehetségre és ennyien vesztek részt az idei nyár legfrissebb fesztiválján. Találkozzunk Esztergomban!