Olvasási idő: 2 perc

Dr. Norman Lewis tartott előadást a közösségi médiáról a zalaegerszegi MCC-ben.

A mobiltelefonjainkban mindannyian az Apollo-program Holdraszállást vezérlő fedélzeti computerének számítási kapacitását jelentősen meghaladó tudást hordunk a zsebünkben, amellyel cicás videókat és ételfotókat osztunk meg ahelyett, hogy a közösségi média által kínált teret és összekapcsolt erőforrást a globális kihívások megoldására vagy valami új és értékes létrehozására használnánk – mondta Dr. Norman Lewis a zalaegerszegi MCC-ben tartott, a zalai közönség számára is nyilvános előadáson péntek este.

A közösségi médiáról szóló interaktív angol nyelvű előadást a Középiskolás Programban tanuló Gál Regina vezette fel, aki a kommunikációs készségek fejlesztését előtérbe helyező MCC-s angol órákon is bővíti nyelvtudását Zalaegerszegen.

A technológiai innovációval és adaptációval kapcsolatos jövőbeli trendek és felhasználói magatartás világszerte elismert szakértője, Dr. Norman Lewis a francia telekommunikációs szolgáltató, az Orange technológiai kutatási igazgatója volt, majd a PricewaterhouseCoopers közösségi innovációs programjának irányításáért felelt.  A világ első decentralizált mobil roaming szolgáltatását nyújtó Bubbletone - Blockchain in Telecom tanácsadói testületének és az MIT Communications Futures Program igazgatótanácsi tagjaként is dolgozott.