Olvasási idő: 2 perc

Az Európai Parlamentben is látogatást tettek az MCC Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző (KKV) hallgatói brüsszeli tanulmányútjuk során. A közéleti program résztvevőinek ez volt a harmadik képzési hétvégéje, amelyet részben Budapesten, részben a belga fővárosban töltöttek.

A háromnapos képzés egy budapesti vitatréninggel indult, majd Brüsszelbe utaztak a hallgatók, akik látogatást tettek az Európai Parlament épületében. Itt Bocskor Andrea és Deli Andor európai parlamenti képviselőkkel találkoztak, és előadást hallgathattak meg az Európai Unió történetéről, kialakulásáról, jelenlegi helyzetéről egészen napjainkig.

A vezetőképzői hallgatói meglátogatták a Polgári Magyarországért Alapítvány brüsszeli képviseletét is, ahol Horogszegi Szilágyi-Landeck Dániel képviseletvezető, Magyar Ágnes Zsófia képviseletvezető-helyettes és Tüttő Péter politikai tanácsadó előadását hallgathatták meg a szervezet budapesti és brüsszeli tevékenységéről, diplomáciai és külpolitikai szerepéről.

A tanulmányút résztvevői találkozhattak Magyarország Állandó Képviselete az Európai Unió mellett munkatársaival is. Ódor Bálint kül- és biztonságpolitikai képviselő, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet átfogó előadást tartott „Az EU kül-és biztonságpolitikája és a magyar érdekképviselet lehetőségei, az EU és Ukrajna” címmel. A hallgatók betekinthettek az Euronews hírcsatorna brüsszeli irodájának munkájába is, találkozhattak újságírókkal, valamint a news room-ot és a vágószobát is láthatták. A program részeként a KKV-sok megnézhették az Európai Történelem Háza állandó kiállítását is.