Olvasási idő: 3 perc

Újabb két tonna adományt indított útjára a Mathias Corvinus Collegium, hogy segítse a háború miatt nehéz helyzetbe kerülő kárpátaljai MCC-s diákokat, oktatókat és családtagjaikat, valamint más rászorulókat. Emellett további két tonna tárgyi adományt pedig az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével juttatja el a háború sújtotta családok részére - hangzott el a két szervezet közös sajtótájékoztatóján.

A háború kitörése óta Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézménye ezzel együtt már mintegy 17 tonnányi segélyt gyűjtött össze és juttatott el Ukrajnába. A Mathias Corvinus Collegium Magyarország javát szolgálva és az összmagyarság boldogulását szem előtt tartva működik, így a szomszédunkban kialakult háborús helyzetre is gyorsan reagált az intézmény. Az MCC-s diákok, oktatók és munkatársak közös adománygyűjtésbe fogtak, együttműködésben több mint egy tucat partnerrel. Ennek eredményeként az intézmény eddig 15 tonna adományt (tárgyi adomány, élelmiszer, tisztálkodási szerek) juttatott el a rászorulókhoz. Ez egészült ki most egy újabb 2 tonnás szállítmánnyal, további 2 tonna tárgyi adományt pedig az Ökumenikus Segélyszervezetnek ad át az MCC. A tehetséggondozó intézmény anyagi adománygyűjtést is szervezett, az ebből befolyt mintegy kétmillió forint rászorulóknak történő szétosztásával is a menekülni kényszerülők és a Kárpátalján anyagi bevétel nélkül maradottak helyzetét igyekezett könnyebbé tenni a tehetséggondozó.

Az MCC - lehetőségeihez mérten- szállást is biztosít az Ukrajnából menekülőnek. Elsőként a Kárpátalját elhagyni kényszerülő kisdiákjainak - 97 általános iskolás diák tanul jelenleg a kárpátaljai MCC-ben - és családjuknak biztosított az alapítvány elhelyezést, de az intézmény szálláslehetőséget ajánlott fel több épületében is, így például a budapesti Somlói úton, a debreceni Aranybikában, a győri Hotel Konferenciában és a Révfülöpi Gyermek- és Ifjúsági Tábor épületegyüttesében.

A szálláshely biztosítása mellett mentális segítséget is ad az MCC: a Mindset-Pszichológia Iskola oktatói igény esetén pszichológiai segítséget nyújtanak a rászorulóknak. Az MCC folytatja az adománygyűjtést: továbbra is várnak anyagi és tárgyi adományokat, valamint azon is dolgoznak, hogy a diákok által nem használt szálláshelyeket a menekülők rendelkezésére bocsássák.