Olvasási idő: 1 perc

Annak ellenére, hogy jogászként diplomázott, közgazdasági érdeklődése kapcsán került először közel Amerikához – mesélte el Dr. Sándor Lénárd, az Alkotmányjogi utazások Amerikában című könyv szerzője, az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének vezetője. Az MCC szombathelyi képzési központjában Dr. Balázsy Péterrel, az MCC alumnusával és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal vezetőjével beszélgetett könyvéről, valamint az amerikai alkotmány és alkotmányjog sajátosságairól.

Egy pályázat kereteiben utazott ki a kanadai határ közelébe – tudtuk meg. Itt lett figyelmes először az amerikai közvélemény jogi érdeklődésére. Mint elmondta, a fiatalok – akik nem jogászok voltak – meglepő tájékozottsággal bírtak az amerikai alkotmányjogról, illetve kiemelten figyelemmel kísérik az aktuális bírósági eseteket és eseményeket: egy-egy esti beszélgetésük során megvitatták a nagy publicitást élvező perek fordulatait. Úgy érezte, ezt az attitűdöt kellene hazahozni Magyarországra.

A rendezvény hamar igazi jogi szemináriummá alakult: a beszélgetésre számos szombathelyi jogász volt kíváncsi, akik szívesen kapcsolódtak be az eszmecserébe, valódi szakmai programmá varázsolva az estét.

A szerző mellett a könyvet publikáló MCC Press is képviseltette magát: Gorácz Anikó, az MCC Press kommunikációs vezetője bemutatta a vendégek számára kiadói tevékenységüket, a legsikeresebb kiadványokról rövid ismertetőt tartott, illetve bepillantást engedett a kiadó rövidtávú terveibe is.