Olvasási idő: 1 perc

"Kevesebb integráció, nagyobb prosperitás." Ez volt az egyik fő mottója a február 7-én megtartott nemzetközi panelbeszélgetésnek, melyet az Európai Tanulmányok Műhely szervezett az MCC Scrutonban. A gazdasági kerekasztal-beszélgetésen az előadók kiemelték, hogy az EU úgy erősödhet meg, ha egy saját szervezeten keresztül támogatja az európai kis- és középvállalatokat.

A migrációról szóló panelen Boris Kálnoky, a Média Iskola vezetője megjegyezte, hogy ugyan a bevándorlás kérdése égető az Európai Unió számára, mégsem rendelkezik kiforrott jogi alapokkal. A beszélgetésen a szakértők egyetértettek abban, hogy a migrációt elsősorban nem humanitárius, hanem geopolitikai szempontból kell vizsgálni és megoldást találni rá.

A hétfő délutáni beszélgetéssorozaton a hallgatóság így nem csupán a magyar, de a francia szempontot is megismerhette mind a gazdasági, mind pedig a migrációs kérdéskört illetően. Meghívott előadóink, Claude Rochet és Pierre-Emmanuel Thomann a lyoni ISSEP-től érkeztek hozzánk. Emellett a gazdasági panelen részt vett Edouard Husson, az MCC vendégelőadója, valamint Demkó Attila, Boris Kálnoky, Marsai Viktor, valamint Szepesi Balázs egyaránt. Az eseményt Rodrigo Ballester moderálta.