Olvasási idő: 3 perc

Sikeresen lezárult a Tihanyi Alapítvány NTP-SZKOLL-16-0046 kódszámú, a Mathias Corvinus Collegium szakmai programjának megvalósítása című pályázata.

Sikeresen lezárult a Tihanyi Alapítvány NTP-SZKOLL-16-0046 kódszámú, a Mathias Corvinus Collegium szakmai programjának megvalósítása című pályázata. A pályázaton alapítványunk 1.800.000 Ft támogatásban részesült a Nemzeti Tehetség Program jóvoltából. Az elnyert összeget a hallgatók szakmai előmenetelének támogatására fordítottuk.

A projekt keretében két új kurzust indítottunk a hallgatóknak: 2016. szeptemberében indult el Horváth Áron Ingatlanpiac és építőipar, illetve Papp Z. Attila Határon túli magyar társadalmi adatok elemzése című kurzusa. Horváth Áron vezetésével a hallgatók az ingatlanpiac és az építőipar fogalmaival, összefüggéseivel ismerkedhettek meg, betekinthettek továbbá a szektorális elemzések értékelésébe is, illetve megtanulhatták, hogyan működjenek közre döntések előkészítésében.

Az Ingatlanpiac és építőipar című kurzusa az alábbi linken érhető el. 

Papp Z. Attila szakmai kurzusán a hallgatók határon túli magyar társadalmak legfontosabb kérdéseit járhatták körbe, valamint az adatelemzés módszertanát sajátíthatták el.

 A Határon túli magyar társadalmi adatok elemzése című kurzus anyaga itt érhető el. 

Lehetőségünk volt továbbá támogatni hallgatók konferencia-részvételét: a bécsi DASICON’17 konferencián, a maastricht-i ’M-BEES & M-BEPS’ szakmai rendezvényen, a MUNAPEST 2017 eseményen, illetve a Magyar Kémikusok Szövetségének Kristályosítási Kerekasztal című rendezvényén vettek részt diákjaink. Ezen kívül egy tanulmányúttal egybekötött közösségi kirándulást is szerveztünk 20 fő részére Tokajba.

Mindezek mellett megjelent a Tudástár 3. című kötetünk, amely az MCC hallgatóinak dolgozatait publikálja. A kötet a diákok számára nemcsak a szigorúan a tanulmányaikhoz kötődő témákról szóló írásoknak adott teret, hanem érdeklődési körükbe tartozó kérdésekről is írtak. Így a hallgatóknak lehetőségük volt, hogy a szűkebb szakmai kontextusukon kívül is alkothassanak és publikálhassanak, valamint a kiadói szerkesztőkkel való együttműködésnek köszönhetően elsajátíthatták és gyakorolhatták a tudományos írás műfaját. Az MCC vallja egyrészről az inter- és multidiszciplinaritás hatékonyságát, a kötet szerkesztése is ennek jegyében zajlott: történelmi, gazdasági, politikai, kutatásmódszertani kérdéseket és témákat taglaló dolgozatok egyaránt helyet kapnak a könyvben. Másrészről a tudás és az ismeretek terjesztésének fontosságát, így a szerkesztés során arra is hangsúlyt fektettünk, hogy a kötet nyelvezete ne csak az adott szak- és tudományterület képviselői, hanem a szélesebb olvasóközönség számára is érthető és élvezhető legyen.  

A 2016. 09. 01. – 2017. 06. 30-ig tartó projekt minden tekintetben sikeresen zárult.