Az MCC Miskolc városában 2015. óta van jelen a Fiatal Tehetség Program keretein belül. Eddig két évfolyam, azaz közel 50 fő végzett, és jelenleg pedig közel 100 általános iskolás diák vesz részt a FIT Programban.

2021 szeptemberétől pedig Miskolcon is megnyitja kapuit az MCC Középiskolás- és Egyetemi Programja, ami számos lehetőséget tartogat a kíváncsi és a világról többet megtudni igyekvő diákok számára. A Miskolci Képzési Központunk az általános iskola felső tagozatától egészen az egyetemi tanulmányok végéig elkísérheti a régió tehetséges diákjait, és rengeteg lehetőséget kínál számukra.

Oktatási-tehetséggondozási központunk – a régi Avas Szálló több éves építési munkálatainak befejezéséig – Miskolc belvárosában, a Szemere Bertalan utcában helyezkedik el. Központunkat, tágas, hangulatos több szintes nagypolgári lakásokból alakítottuk ki: professzionálisan felszerelt, nagy oktatási helyiségek és kényelmes ülőbútorokkal berendezett csoportszoba fogadja diákjainkat, vendégeinket. A belváros közelsége következtében pár lépésre található a főutca összes vendéglátó helye és kereskedelmi egysége, valamint kiváló elhelyezkedése miatt az épület mindenki számára könnyen megközelíthető mind autóval, tömegközlekedéssel, valamint gyalog is.

Az MCC Miskolci Képzési Központjának célja, diákjai számára egy második otthon kialakítása, amely nem csak egy épület, hanem egy valódi közösségi tér is egyben. Továbbá célunk egy aktív, szellemi-és kulturális központ kialakítása a fiatalok számára. A változatos és érdekes programokon túl életre szóló élményeket és kapcsolatokat is szerezhetnek az MCC diákjai.