Az MCC Debrecenben 2020 decemberében kezdte meg működését az 5. osztályos diákok képzésével. De nem csupán a Fiatal Tehetség Program képzése várja a diákokat a „Cívisvárosban”, ugyanis 2021 szeptemberétől már a Középiskolás Program és az Egyetemi Program is elérhetővé válik az itt tanuló fiatalok számára annak érdekében, hogy a bennük rejlő tehetséget sikerrel kamatoztathassák. 

A Képzési Központ otthona a Debrecen szívében található Aranybika épülete, amely 1915-ben nyerte el mai formáját Hajós Alfréd magyar építészmester és társa, Villányi Lajos terve alapján. A több mint 250 éves múltra visszatekintő Aranybika méltó helyszínt biztosít az MCC képzéseinek és közösségének. 

Az MCC Debreceni Képzési Központja kettős célt képvisel. A diákjaink számára egyfajta második otthon lesz a Collégium, amely nem csak egy épület, hanem valódi közösségi tér is egyben. Az épület rekonstrukciójával pedig értéket szeretnénk teremteni Debrecen városának is. Célunk, hogy az oktatási tevékenységen túlmenően egy pezsgő, élettel teli szellemi- és kulturális műhelye legyünk a helyi közösségnek, régiónak.