Ifjúságkutató Intézet

2022. 04. 25. 14:00
Ifjúságkutató Intézet
Hír

Hogyan állnak a mai fiatalok a családalapításhoz? Mit gondolnak a politikáról?

Szeged
Dr. Székely Levente szociológus, az Ifjúságkutató Intézet igazgatója tartott izgalmas és átfogó előadást a fiatalok generációjáról.
2022. 03. 22. 11:36
Ifjúságkutató Intézet
Hír

Kire szavaznak a fiatalok áprilisban?

Budapest
2022. március 21-én, hétfőn került sor az Ifjúságkutató Intézet szervezésében a „Kire szavaznak a fiatalok?” című szakmai rendezvényre az MCC Tas vezér utcai épületének Scruton rendezvényterében. Az esemény előadói azt igyekezték körbejárni, hogy milyen módon szólíthatók meg a fiatalok, mennyire sikeresek a részvételüket ösztönző stratégiák, mire számíthatunk tőlük a közelgő választáson. A rendezvény moderátora Kiss-Kozma Georgina, az Ifjúságkutató Intézet moderátora volt.
2022.
márc.
21.

2022. 02. 14. 10:05
Ifjúságkutató Intézet
Hír

Felértékelődött a családdal töltött idő

Pécs
A Mathias Corvinus Collegium pécsi eseményén dr. Székely Levente szociológus, ifjúságkutató, az MCC Ifjúságkutató Intézetének igazgatója és dr. Guld Ádám médiakutató, kommunikációs szakember beszélgettek a mai magyar fiatalságról a Magyar Ifjúság Kutatás 2020 eredményei alapján. A kutatásból egyértelműen kitűnik, hogy a koronavírus-járvány milyen hatással volt a fiatalokra, hogyan alakította át a közösségi élményeket és a munkapiacot.
2022. 02. 07. 11:05
Ifjúságkutató Intézet, Könyvkiadás
Hír

Hogyan változtak a fiatalok a pandémia idején? - Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés

Budapest
Nemrég jelent meg a Magyar fiatalok a koronavírus-járvány idején című könyv, amelyet egy, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Ifjúságkutató Intézete által szervezett kerekasztal-beszélgetés keretében mutattak be a tanulmánykötet szerzői.
2022. 01. 17. 8:19
Ifjúságkutató Intézet
Hír

A királyfi elindul szerencsét próbálni – fiatalok a világról és az elvándorlásról

„Fiatalság, bolondság!” – tartja a mondás, hiszen ez az élménykeresés, a kalandvágy, a vakmerőség időszaka. De milyenek ma a fiatalok? Mit gondolnak az őket körülvevő világról, a jövőről? Az MCC Ifjúságkutató Intézetének felmérése segít abban, hogy egy kicsit többet megtudjunk róluk. Székely Levente, az intézet vezetője a miskolci központban beszélt a mai fiatalság élethelyzetéről, jövőről alkotott képéről, az őket foglalkoztató problémákról.
2021. 12. 02. 12:32
Ifjúságkutató Intézet
Hír

A fiataloknak egyre fontosabb a közösséghez tartozás

Az ifjúságkutatásról volt szó az MCC kecskeméti képzési központ első nyilvános szakmai rendezvényén. A december elsejei eseményen Székely Levente szociológus, az MCC Ifjúságkutató Intézetének és Szociológiai Műhelyének vezetője tartott előadást egy európai viszonylatban is egyedülálló méretű ifjúságkutatás eredményeiről.
2021. 07. 26. 13:48
Collegium tartalom
Hír

Ifjúságkutató Intézet az MCC-ben: „új forma, friss szemlélet, új lendület”

A Mathias Corvinus Collegium és a Nézőpont Intézet együttműködésében Ifjúságkutató Intézet kezdi meg működését az immáron 25 éves tehetséggondozó intézményben.