Szombathelyi képzési központ

2022. 07. 05. 7:51
Migrációkutató Intézet
Hír

Iszlám: a háború vagy béke vallása

Szombathely
Sayfo Omar, az MCC Migrációkutató Intézetének vezető kutatója volt a szombathelyi képzési központ tanévzáró előadásának vendége. Az este folyamán olyan témák került szóba, mint az iszlám vallás kialakulása, az iszlám és az iszlamizmus elkülönítése, illetve az iszlamizmus és a migráció kapcsolata.
2022. 06. 30. 9:27
Középiskolás Program, Révfülöp
Hír

Ha nyár, akkor irány Révfülöp!

Révfülöp
Régiós KP tábort szerveztek a zalaegerszegi, szekszárdi, veszprémi és szombathelyi KP-s diákoknak Révfülöpön.
2022. 06. 24. 12:37
Klímapolitikai Intézet
Hír

Energia- és klímakérdések az ukrán helyzet tükrében

Szombathely
Az elmúlt években párhuzamosan futó válságok következményeként rengeteg kérdés foglalkoztatja nemcsak a szakértőket, hanem az átlag uniós polgárokat is.
2022. 06. 22. 13:42
Fiatal Tehetség Program
Hír

FIT nyílt nap Szombathelyen

Szombathely
2022. 06. 08. 10:55

A bitcoin hajú lány meséje

Szombathely
Mi is az a bitcoin? Hogy váltják a kriptovaltát? Van-e valódi értéke a virtuális fizetőeszközöknek? Többek között ezekről a kérdésekről folytatott eszmecserét Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője és a szombathelyi képzési központ közönsége 2022. június 7-én.
2022. 05. 26. 14:17
Könyvkiadás
Hír

Alkotmányjogi szeminárium Szombathelyen

Szombathely
Annak ellenére, hogy jogászként diplomázott, közgazdasági érdeklődése kapcsán került először közel Amerikához – mesélte el Dr. Sándor Lénárd, az Alkotmányjogi utazások Amerikában című könyv szerzője, az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének vezetője. Az MCC szombathelyi képzési központjában Dr. Balázsy Péterrel, az MCC alumnusával és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal vezetőjével beszélgetett könyvéről, valamint az amerikai alkotmány és alkotmányjog sajátosságairól.
2022. 05. 17. 9:47

Hogyan feleljünk a legmeredekebb kérdésekre? - Szülők Akadémiája Szombathelyen

Szombathely
Egy egész délutánt töltöttek együtt az MCC szombathelyi központjába járó FIT-es diákok szülei az első alkalommal megszervezett zárt Szülők Akadémiája keretein belül. A három órás interaktív workshop a szexuális nevelés témáját járta körül.
2022. 05. 13. 8:59

Mi tényleg egymásért vagyunk

Szombathely
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang voltak a szombathelyi MCC képzési központ vendégei 2022. május 11-én. Az olimpikonokkal való beszélgetésre olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy már a regisztráció első napján nyilvánvalóvá vált, hogy a központ előadóterme nem lesz elegendő. A vendégek végül megtöltötték a Magyar Művelődési Innovációs Központ (MMIK) színháztermét.
2022. 05. 02. 10:13

Élő történelemórán vehettek részt a szombathelyi ötödik osztályos FIT-es diákok

Szombathely
Élő történelemórán vehettek részt a szombathelyi ötödik osztályos FIT-es diákok. Az egész napos élményprogram keretében lehetőségük nyílt megtekinteni a IX.-X. század könnyűlovas harcmodorának bemutatását talajon és harci lovon, korhű fegyverekkel és ruházatban Marton-szálláson egy gyönyörű 16 hektáros birtokon a Kőszegi-hegy szomszédságában.
2022. 04. 28. 9:19

Az ifjúság stratégiái az élménykereséstől az önérvényesítésig

Szombathely
Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal szervezte meg az MCC szombathelyi képzési központja Pedagógus Szakmai Napját április 27-én.
2022. 04. 25. 9:48
Középiskolás Program
Hír

Tisza-tavi KP túra

Szombathely
A természetvédelem volt a központi témája a Tisza-tavi 3 napos KP+ túrának, melyen a szombathelyi központ középiskolás diákjai vettek részt az elmúlt hétvégén.
2022. 04. 19. 10:08

A ZalaZone Parkba és a Mould Tech Systems Kft.-be látogattak szombathelyi diákjaink

Szombathely
Április 14-én a ZalaZone Parkba és a Mould Tech Systems Kft.-be látogattak a szombathelyi MCC képzési központ középiskolás diákjai. Önvezető rendszerek szárazföldön és levegőben, additív technológiák, tesztelés, kutatás-fejlesztés – mindezt modern és egyedülálló ipari környezetben élhették át a fiatalok.
2022. 04. 11. 14:18

Rossz, rosszabb, legrosszabb - Az orosz-ukrán krízis forgatókönyvei

Szombathely
Dr. Demkó Attila biztonságpolitikai szakértővel, az MCC geopolitikai műhelyének vezetőjével az orosz-ukrán háború kitörésének okairól, a háború lehetséges kimeneteléről és globális következményeiről beszélgethetett a szombathelyi MCC képzési központ közönsége a 2022. április 8-án megrendezett teltházas nyilvános szakmai rendezvényen.
2022. 04. 01. 12:03

Evolúciós szuperképességünk: a szorongás

Szombathely
Újabb teltházas előadást tudhat maga mögött a szombathelyi MCC képzési központ. Március 30-án, a Szülők Akadémiájának programkeretében Dr. Márky Ádám orvos, az MCC Közösségek Műhelyének kutatótanára világított rá, mennyire normális dolog, ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk normálisak.
2022. 03. 21. 9:49

A világgazdaság harmonikus rezgőmozgása

Szombathely
Dr. Ferkelt Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, a Mathias Corvinus Collegium Nemzetközi Kapcsolatok Iskolájának és Külgazdasági Műhelyének vezetője volt a szombathelyi MCC képzési központ nyilvános rendezvényének vendége. Energikus és informatív előadása révén a közönség bepillantást nyerhetett a válságok „magánéletébe”.
2022. 03. 02. 16:10
Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért
Hír

Szombathelyen emlékeztünk meg a magyar-német barátsági szerződés megkötésének 30. évfordulójáról

Szombathely
A Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központja és a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért március 2-án pódiumbeszélgetést szervezett a magyar-német barátsági szerződés megkötésének 30. évfordulója alkalmából. A pódiumbeszélgetésben Volkmar Klein Bundestag képviselő, Hende Csaba, a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint Bauer Bence, a Magyar-Német Intézet igazgatója vett részt. A beszélgetést, amelyen 50 fő vett részt, Dörstelmann-Fodor Kinga, az Intézet projektmenedzsere moderálta.
2022. 02. 11. 8:36

Ha anyámnak nem lett volna hite, én magam sem lennék

Szombathely
Hatalmas érdeklődés mellett rendezte meg a szombathelyi MCC képzési központ soron következő nyilvános szakmai rendezvényét, melyen Fa Nándor hajótervező és -építő mesélt hajóépítési tapasztalatairól, földkerülő utazásairól és Istennel való kapcsolatáról.
2022. 01. 27. 10:35

Eldöntöttem, hogy nem sírok

Szombathely
Kassai Lajos lovasíjász világbajnok volt a szombathelyi MCC képzési központ vendége a 2022. január 26-án megrendezett nyilvános szakmai rendezvényen. A többszörös világrekordert Szöőr Ádám, az MCC kommunikációs igazgató-helyettese kérdezte eredményeiről, életpályájáról, hagyományról és modernitásról.
2022. 01. 17. 10:50
Könyvkiadás
Hír

Igazságra törekvő értelem

„Nem a kereszténységet kell féltenünk, hanem azt a társadalmat, amely lemond a kereszténységről, mert az a társadalom az igazságról mond le.” (Dr. Székely János)
2021. 12. 23. 13:00
Fiatal Tehetség Program, Középiskolás Program
Hír

KP és FIT karácsony Szombathelyen

2021. 11. 29. 13:52

Felkorbácsolja az indulatokat a közösségi média?

Tudni szeretnénk milyen a halál látványa, meg akarjuk tapasztalni a világ borzalmait otthonról, biztonságos környezetből – ez is válasz arra, vajon miért érdekel annyi embert a sok, közösségi médiában megjelenő erőszakos tartalom.
2021. 10. 25. 14:25
Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért
Hír

„Németország Merkel után” – sikerrel zárult a Magyar-Német Intézet országos rendezvénysorozata

3 hét, 12 helyszín, több mint 600 érdeklődő és egy közös cél: közelebb hozni a német politikát a magyar közönséghez. Nagyjából így lehetne számokban leírni az Mathias Corvinus Collegium (MCC) Magyar-Német Intézetének országos rendezvénysorozatát.
2021. 10. 08. 19:47
Collegium tartalom
Hír

Tehetséggondozó központ lesz a volt leánykollégium épülete Szombathelyen

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozásának és oktatásának szombathelyi központja lesz a Petőfi utcai volt leánykollégium épülete. Az ingatlan ideális helyszín a fiatal tehetségek kibontakoztatására, és nyilvános rendezvényeknek is otthont ad majd. Közben Szombathelyen is elindultak a tehetséggondozó programok és útjára indult az MCC közéleti, kulturális rendezvénysorozata is.