könyv

2022. 05. 18. 7:14
Könyvkiadás
Hír

Amerika ébredése

Budapest
Az amerikai identitás akkor ismerhető meg, ha megértjük a puritanista alapítók szemléletét – hangsúlyozta Joshua Mitchell, a Georgetown Egyetem professzora. A politikai filozófus hamarosan magyarul is megjelenő könyvének budapesti bemutatóján az amerikai identitáspolitika válságáról beszélt.
2022. 05. 17. 9:22
Könyvkiadás
Hír

Alkotmányjogi utazás Amerikában

Békéscsaba
Amerikába kalandoztunk dr. Sándor Lénárd, az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének vezetője és a bemutatott kötet szerzője, valamint dr. Sulyok Márton, az MCC Közjogi Műhelyének vezetője segítségével az MCC békéscsabai központjában.
2022. 05. 13. 8:43
Könyvkiadás
Hír

Migráció és antiszemitizmus Nyugaton

Pécs
A zsidó-keresztény Európa szellemi örökségét erodálja a migráció nyomán egyre nagyobb számban és határozottabban jelentkező muszlim antiszemitizmus Nyugaton. A "wilkommenskultur" negatív hatásai és a nem keresztény vallási közösségek által elkövetett erőszakos cselekmények komoly kihívást jelentenek a befogadó országoknak.
2022. 05. 06. 9:55
Könyvkiadás
Hír

Alkotmányjogi utazás Amerikában

Székesfehérvár
A székesfehérvári MCC vendége volt 2022. május 4-én (szerdán) Sándor Lénárd az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének vezetője. Az „Alkotmányjogi utazás Amerikában” című interjúkötetről a szerzővel Kigyóssy Evelin - 9. osztályos diák, az MCC Középiskolás Programjának hallgatója - beszélgetett.
2022. 04. 25. 13:50
Könyvkiadás
Hír

A parazita elme: bemutatták Gad Saad könyvét

Budapest
Manapság nemcsak a tengerentúlon, hanem Európa-szerte is egyre jobban terjednek a logikus gondolkodást nélkülöző álláspontok, amelyek a maguk dogmatikus módján hagynak figyelmen kívül más véleményeket, és – mellőzve az érvek összeütköztetését – nem hagynak teret a nyílt párbeszédnek. Erről szól a libanoni születésű kanadai professzor, Gad Saad könyve is, amelynek magyar nyelvű változatát a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Tas vezér utcai központjában mutatták be.
2022. 04. 22. 13:10
Könyvkiadás
Hír

A parazita elme

Miskolc
Gad Saad, Kanada egyik legismertebb közéleti személyisége, a „Parazita elme” című könyv szerzője járt a miskolci MCC-ben, hogy az emberi elme élősködő mivoltáról beszéljen az érdeklődőknek, természetesen nem fizikai, hanem ideológiai szempontból. A Concordia Egyetem John Molson Üzleti Főiskolájának professzora szerint ugyanis a gondolatok is viselkedhetnek úgy, mint a paraziták, amelyek önmaga elpusztítására ösztönzik a gazdatestet.
2022. 04. 14. 9:47
Könyvkiadás
Hír

Az Egyesült Államokban is bemutatkozott a “A nagy háború százéves nyomában"

Egyesült Államok
Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója már a budapesti bemutatón is beszélt az ambíciózus projektről, melynek célja nemzetközi szinten is bemutatni Szalay-Berzeviczy Attila kötetét az MCC Press gondozásában. A könyv első útja Washingtonba vezetett.
2022. 04. 04. 10:45
Könyvkiadás
Hír

Hogyan definiálhatjuk a hazugságot, és hogyan az igazságot?

Szeged
Hogyan definiálhatjuk a hazugságot, és hogyan az igazságot? Többek között erre a kérdésre kereste a választ Rod Dreher Szegeden, a Hazugság nélkül élni című könyvbemutató során.
2022. 04. 02. 9:10
Könyvkiadás
Hír

„Aki uralja a múltat, az uralja jövőt is. Aki uralja a jelent, uralja a múltat is.” – avagy miképp lehetséges manapság Hazugság nélkül élni?

Győr
Nekünk, magyaroknak kelet-közép-európai nemzetként nem kell bemutatni a totális diktatúrák természetét. Több mint negyven esztendőn keresztül éltünk a szovjet szuronyokra támaszkodó kommunista rendszer mindent ellenőrző hatalma alatt. Nekünk ezért a tapasztalatért meg kellett szenvednünk, ellentétben a nyugat-európai országokkal, ahol a társadalmi és szellemi szabadság magától értetődően létező entitás és emberi jog. Manapság azonban a woke ideológia és az általa hajtott társadalmi mozgalmak mintha a totális diktatúrák jellemzőit öltötték volna magukra, csak „kedvesebb” mintázattal. Hasonló vélemény- és gondolati diktatúra, hasonló szólás-nem-szabadság, melyekről rögtön eszünkbe is juthat az orwelli újbeszél fogalma. Vajon hogyan lehet rádöbbenteni egy nemzetet, mely sosem élt totális diktatúrában, hogy éppen afelé tart? Ennek megválaszolására vállalkozott Rod Dreher a Hazugság nélkül élni című könyvében, melynek bemutatójára március 30-án került sor nagyszámú közönség előtt a győri MCC képzési központban.
2022. 04. 02. 8:28
Könyvkiadás
Hír

Hazugság nélkül élni – Rod Dreher könyvbemutató az MCC-ben

Budapest
Hogyan lehet rádöbbenteni egy nemzetet, amely egy percig sem élt totális diktatúrában, hogy éppen afelé tart? Erre vállalkozott Rod Dreher keresztény gondolkodó, a The American Conservative szerkesztője legújabb, Hazugság nélkül élni című kötetében, amelyet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett könyvbemutatón ismerhetett meg a közönség.
2022. 03. 30. 8:03
Könyvkiadás
Hír

Szalay-Berzeviczy Attila: A nagy háború százéves nyomában

Budapest
Budapest, 2022. március 28. – A XX. század őskatasztrófája az I. világháború – hangzott el Szalay-Berzeviczy Attila A nagy háború százéves nyomában című könyvének a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott bemutatóján. Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója köszöntőjében a béke letéteményeseként emlegette a kötetet, amelynek képanyagába egy kiállítás keretében a rendezvény résztvevői is betekinthettek.
2022. 03. 28. 9:58
Könyvkiadás
Hír

Genderkomédia, avagy hogyan akar egy abszurd ideológia uralkodni a mindennapjainkon?

Győr
„Gondolkodott ma már a nemén?” – tehetjük fel az irreálisnak tűnő kérdést. Sajnos azonban Nyugat-Európában az ilyen jellegű feltevések nem is annyira irreálisak, hanem a mindennapokat érintő – és egyes progresszív csoportok véleménye szerint húsbavágó – kérdések. Húsz év alatt beszivárgott az összes hierarchiaszintre ez az abszurd ideológia és mostanra teljes káoszt idézett elő. Már bölcsődés kortól kezdően öntik a gyermekek tudatába, hogy az ideológia „teljesen hatásos” legyen.
2022. 03. 25. 10:43
Könyvkiadás
Hír

Ezt nem lehet megúszni, avagy az élet tanítómesterei maguk a költők és írók - Kovács Ákos könyvbemutató

Győr
„Ezt nem lehet megúszni” – szoktuk mondani az élet nehéz helyzeteire, vagy olyan sorsfordító pillanatokra, melyek tapasztalatai az embert élete végéig elkísérik. Mindenki életében vannak egyformán „nem megúszható” tényezők, mint a születés, a szerelem és a halál, de vannak „egyénre szabott” élethelyzetek is, melyeket a Gondviselés kinek-kinek képességei szerint ad.
2022. 03. 24. 10:35
Könyvkiadás
Hír

„Én a leírt vagy kimondott szó bűvöletében éltem meg a gyerekkoromat” - Kovács Ákos teltházas könyvbemutatója a miskolci MCC-ben

Miskolc
Krúdy, Karinthy, Hrabal, Updike és még jó néhány kedvenc író is hatással volt az „Ezt nem lehet megúszni” című kötet novelláinak megírásakor a szerzőre, aki elmondta, az irodalom már gyermekkora óta meghatározó szerepet töltött be életében, és viszonya az irodalomhoz csaknem olyan fontos, mint a zenéhez való kötődése. Kovács Ákos énekes-dalszerzővel Koltay Anna, az M2 Petőfi TV műsorvezetője beszélgetett irodalomról, emlékekről és a legújabb szerelemről a miskolci MCC-ben, amely az utolsó állomása volt a szerző könyvbemutató turnéjának.
2022. 03. 22. 14:43
Könyvkiadás
Hír

Nagy sikert aratott Debrecenben Kovács Ákos: Ezt nem lehet megúszni című könyvének bemutatója

Debrecen
Rég nem látott tömeg lepte el a héten a debreceni Aranybikát, ugyanis immár a cívisvárosban is bemutatta új novelláskötetét Kovács Ákos.
2022. 03. 21. 10:07
Klímapolitikai Intézet, Könyvkiadás
Hír

Teltház fogadta a világhírű Bjorn Lomborgot a miskolci MCC-ben

Miskolc
„A klímaváltozás körüli felhajtás milliárdokba kerül, a szegényeket sújtja, és a bolygónk számára nem jelent megoldást”- kezdi Téves riasztás című könyvét a dán környezeti szakértő, aki szerint a média és egyes környezetvédelemmel foglalkozó szakemberek hisztériakeltése miatt napjainkra az egyik legfenyegetőbb félelemmé vált a klímakatasztrófa. Bjorn Lomborg, a Copenhagen Consensus Center alapító elnöke volt a miskolci MCC vendége, aki beszélgető-partnereivel – Calum T. Nicholsonnal, a Cambridge-i Egyetem oktatójával és Litkei Mátéval, a Klímapolitikai Intézet igazgatójával – elemezte a jelenlegi klímapolitika téves nézeteit, és felvázolta a lehetséges megoldásokat is.
2022. 03. 18. 13:45
Könyvkiadás
Hír

Ezt nem lehet megúszni – közönségtalálkozó Ákossal első önálló novelláskötete nyomán

Székesfehérvár
Első kötetes novellistaként lépett a székesfehérvári közönség elé Kovács Ákos Kossuth-díjas zeneszerző, dalszerző és költő, akinek az „Ezt nem lehet megúszni” című novellaválogatását mutatták be a Hiemer-házban. A Mathias Corvinus Collegium székesfehérvári képzési központja által szervezett eseményre nagyon sokan voltak kiváncsiak a Rendezvényközpont Báltermében.
2022. 03. 18. 11:46
Klímapolitikai Intézet, Könyvkiadás
Hír

Dr. Bjorn Lomborg látogatása és könyvbemutatója az MCC-ben

Budapest, Miskolc
Kötetlen beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatót tartottunk Miskolcon és Budapesten a világhírű Dr. Bjorn Lomborg, a Consensus Center alapító elnökének részvételével, akinek bestseller könyvét (False Alarm) az MCC Press jelentette meg magyar nyelven (Téves riasztás). Lomborgot korábban a Time Magazin, a Guardian, a World Economic Forum és a Foreign Policy and Prospects is a legfigyelemreméltóbb, legbefolyásosabb környezeti gondolkodók közé sorolta.
2022. 03. 16. 9:47
Könyvkiadás
Hír

Genderkomédia – luxusvita vagy jogvédelem?

Pécs
A nyugat-európai országokban már a társadalmi közbeszédet meghatározó téma lett a genderkérdés extremitása. Ma Németorságban a gyermekeknek hormonblokkolókat írhatnak fel, és fizikai átalakító műtét nélkül, bemondásra bárki nemet változtathat.
2022. 03. 14. 6:55
Könyvkiadás
Hír

Hiányzik a demokratikus legitimitás a gender-elmélet mögül

Budapest
Az egyik legfontosabb kérdés Németországban, hogy az aktivistákat ki hatalmazza fel arra, hogy a német nyelvet, az akadémiai és politikai rendszert és társadalmi kérdéseket ún. gendersemlegessé tegyék – hívta fel a figyelmet Birgit Kelle a Mathias Corvinus Collegium (MCC) rendezvényén. Az erdélyi származású újságíró, publicista most már magyar nyelven is megjelent könyvét, a Genderkomédia - Hogyan akar egy abszurd ideológia uralkodni a mindennapjainkon című kötetét mutatta be az MCC csütörtök este.
2022. 03. 09. 9:43
Könyvkiadás
Hír

Amerikában lassan beszélni sem szabad a genderipar hatásairól

Békéscsaba
Nehéz témáról beszélt az MCC békéscsabai képviseletén Maria Keffler. Az amerikai írónő nagyon határozott álláspontot képvisel egy olyan kérdésben, amiről az Egyesült Államokban lassan már szinte beszélni sem szabad.
2022. 03. 07. 14:32
Könyvkiadás
Hír

Viszlát, Mademoiselle!

Budapest
A feminizmus bő hetven éve töretlenül képes egymásnak feszülő szekértáborokat létrehozni, holott azok a célok, amelyekért a mozgalom elindult, már évtizedekkel ezelőtt teljesültek – többek között erről is beszélgetett Eugénie Bastié a Le Figaro véleményrovatának újságírója és Regős Judit szociálpolitikus, a Szülők Háza Alapítvány elnöke a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett könyvbemutatón.
2022. 03. 04. 10:14
Könyvkiadás
Hír

Nyugaton egyre szélesebb körben elterjedtek a nemátalakító műtétek

Debrecen
Maria Keffler: a hagyományos családmodell nem az elnyomás szimbóluma!
2022. 03. 01. 14:47
Könyvkiadás, Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért
Hír

Tizenhat év kancellárság kritikus mérlege

Budapest
Már magyarul is elérhető Phillip Plickert „Merkel – Tizenhat év kancellárság kritikus mérlege” című tanulmánykötete. Az MCC Press gondozásában megjelent kiadványról a Mathias Corvinus Collegium budapesti központjában tartottak kerekasztal-beszélgetést, amelyen a szerző mellett Kálnoky Boris, az MCC Médiaiskola vezetője és Bauer Bence, a Magyar-Német Intézet igazgatója vettek részt.
2022. 03. 01. 12:59
Könyvkiadás
Hír

Maria Keffler: Összefogásra van szükség a társadalomban a gyermekek védelmében

Budapest
Vissza kell foglalnunk a nyelvet – hívta fel a figyelmet Maria Keffler. Az amerikai író, pedagógus kiemelte, a genderideológia követői sajátos kifejezéseket, nyelvi fordulatokat, új szabályokat hoztak létre. Szerinte mindez oda vezet, hogy nem csak speciális nemi kategóriákat hoztak létre, hanem a gender-nyelvet nem használókat kirekesztik a társadalomból. A számos gyermekvédelmi non-profit szervezet vezetője a budapesti MCC-ben mutatta be most már magyar nyelven is megjelent kötetét, amelynek címe: Visszalépés, visszaváltozás és megtisztulás – Szabadítsa ki gyermekét a genderkultuszból.
2022. 02. 25. 13:15
Könyvkiadás
Hír

Alkotmányjogi utazás Amerikában

Miskolc
A jog világába kalauzol minket Sándor Lénárd, az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének vezetője nemrég megjelent könyvében, ami nemcsak az alkotmányjogász szakemberek, de az ismereteik bővítésére törekvő érdeklődők számára is érdekes olvasmányt nyújt. Az Alkotmányjogi utazás Amerikában című interjúkötet – amelyben az alkotmányos gondolkodás kulcsemberei szólalnak meg – sok „látnivalóval” szolgál, és számos olyan témát taglal, amelyek az Európai Uniót és Magyarországot is érintik. Sulyok Márton, az MCC Közjogi Műhelyének vezetője beszélgetett a szerzővel Miskolcon a könyv ötletéről, megszületéséről, és az abban megjelenő alkotmányjogi és más szakmai kérdésekről.
2022. 02. 17. 19:20
Budapest Lectures, Konferenciák, Könyvkiadás
Hír

Milyen értékek mentén neveljük gyermekeinket? - Óriási siker a 2022-es MCC Budapest Summit

Budapest
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) óriási sikerrel zárta nagyszabású nemzetközi konferenciáját, az MCC Budapest Summitot, mely arra a kérdésre keresi a választ: milyen értékek mentén neveljük gyermekeinket? A rendezvény második napján – 2022. február 17-én – több mint 30 hazai és külföldi előadó izgalmas beszélgetései és könyvbemutatói fogadták a közel 750 látogatóból álló közönséget. A tehetséggondozó intézmény célja, hogy Magyarország – sőt, Közép-Európa – legnagyobb és legfrissebb szellemi műhelye legyen.
2022. 02. 15. 19:00
Konferenciák, Könyvkiadás
Hír

Katy Faust: mindig a gyermek érdekét kellene szem előtt tartani – Könyvbemutató: Szemünk fényei

Budapest
Az MCC Budapest Summit keretein belül mutatta be Katy Faust író, a Them Before Us gyermekjogi szervezet alapítója Szemünk fényei című könyvét a Gerbeaud kávéházban. Ismerjük a felnőttek nézeteit a házasságról, a meddőségről, a reproduktív technológiákról, az azonos neműek gyerekneveléséről, a válásról és az örökbefogadásról, de miképpen is néznek ki e kérdések a gyermekek szempontjából? – a frissen, most magyar nyelven is megjelent mű, erre a kérdésre keresi a választ.
2022. 02. 10. 10:06
Könyvkiadás
Hír

Ki lesz a következő magyar űrhajós? - A következő évtizedek magyar űrstratégiája

Győr
A 21. század minden bizonnyal az űrkutatás évszázada lesz. Az emberiség egyre inkább képes birtokba venni a Föld közvetlen környezetét jelentő tereket. Újabb és újabb technikai felfedezések állnak rendelkezésére az űripar szakemberei számára, melyek még pontosabb információnyerésre adnak lehetőséget a világűrt illetően. Maga az űripar nemzetközi szinten is a legdinamikusabban fejlődő tudományos és gazdasági szektor, melyben mind az állami szereplők, mind a magántőke dominánsan jelen van.
2022. 02. 07. 11:05
Ifjúságkutató Intézet, Könyvkiadás
Hír

Hogyan változtak a fiatalok a pandémia idején? - Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés

Budapest
Nemrég jelent meg a Magyar fiatalok a koronavírus-járvány idején című könyv, amelyet egy, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Ifjúságkutató Intézete által szervezett kerekasztal-beszélgetés keretében mutattak be a tanulmánykötet szerzői.
2022. 02. 03. 11:13
Könyvkiadás
Hír

Alkotmányjogi utazás Amerikában - könyvbemutató a zalaegerszegi MCC-ben

Zalaegerszeg
Az Egyesült Államok tagállamai és a szövetségi kormányzat kapcsolatáról és az úgynevezett adminisztratív állam jelenségéről is szó volt a Mathias Corvinus Collegium zalaegerszegi központjának legutóbbi rendezvényén. Az eseményen Sándor Lénárd Alkotmányjogi utazás Amerikában című interjúkötetével ismerkedhettek meg az érdeklődők.
2022. 01. 26. 13:37
Könyvkiadás
Hír

Sokan szeretnének eltávolodni a civilizációtól

Budapest, Debrecen
Az MCC Press gondozásában nemrég jelent meg magyarul David Engels belga konzervatív író és történész legújabb, Mit tegyünk című könyve. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett budapesti és debreceni könyvbemutatón és kerekasztal-beszélgetésen a szerző elmondta: sokan szeretnének eltávolodni a civilizációtól, pedig éppen az lenne a cél, hogy minél többen részesei legyenek annak.
2022. 01. 26. 12:55
Könyvkiadás
Hír

A természet megőrzése - Bemutattuk Francesco Giubilei új könyvét

Budapest
Új könyvet mutatott be az MCC Press a Tas vezér utcai Scruton kávézóban Francesco Giubilei olasz konzervatív író tollából, A természet megőrzése címmel. A kötet a jobboldal természetvédelem terén való lehetőségeit taglalja.
2022. 01. 21. 9:29
Budapest Lectures, Könyvkiadás
Hír

"Ha van vízió, az már fél siker"

Budapest, Pécs
Abishur Prakash világszerte ismert és elismert kanadai geopolitikai szakértő és jövőkutató "The World Is Vertical" című könyvének bemutatója kapcsán beszélgettek Pécsett és Budapesten a globalizáció bukásáról, átalakulásáról.
2022. 01. 17. 10:50
Könyvkiadás
Hír

Igazságra törekvő értelem

„Nem a kereszténységet kell féltenünk, hanem azt a társadalmat, amely lemond a kereszténységről, mert az a társadalom az igazságról mond le.” (Dr. Székely János)
2021. 12. 23. 9:00
Könyvkiadás
Hír

A szegedi MCC-ben is sor került Pap Milán „A párttal, a néppel…” című könyvének bemutatójára

A szerző mellett még Botos Máté, az MCC Press kiadóvezetője érkezett beszélgetőtársnak.
2021. 12. 09. 10:29
Könyvkiadás
Hír

Magyarország és a világűr - könyvbemutató Veszprémben

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) december 7-ei veszprémi rendezvényén Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos mutatta be a Magyarország és a világűr című hiánypótló kiadványt, ami egyszerre informatív, szórakoztató és modern.
2021. 12. 06. 14:46
Könyvkiadás
Hír

A középutasság politikája jellemezte a Kádár-rendszert

Az 1956-os forradalom leverését követő megtorlások, büntetőperek és kivégzések után az új hatalom saját legitimitása elnyerése és fenntartása érdekében egy ideológiai alapon szerveződő társadalompolitikát kezdett el felépíteni, amelyben minden korosztályt irányított szervezeteken és közösségi élményeken keresztül próbáltak meg integrálni a szocializmus rendszerébe- erről is szól Pap Milán politológus a Párttal, a néppel című könyve, amelyet a napokban mutattak be az MCC pécsi központjában.
2021. 12. 06. 8:39
Könyvkiadás
Hír

„Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig fogok harcolni azért, hogy elmondhasd”, avagy a vélemény megöli a szólásszabadságot?

Hogyan és miért szorul vissza fokozatosan a szabad véleménynyilvánítás Nyugat-Európában? Mik azok a mainstream neomarxista véleményirányzatok, melyek meghatározzák a nyugat-európai sajtó- és médiaáramlatokat? Kik, illetve milyen érdekcsoportok húzódnak e véleménydiktatúra mögött? Ezekre és hasonló kérdésekre kaptak választ azok, akik december 2-án ellátogattak az MCC győri képzési központjába, ahol Mick Hume brit szerző és újságíró Trigger Warning című könyvén keresztül vázolta fel a nyugat-európai vélemény- és szólásszabadság hiányát és elfojtását. A rendezvényen több, mint hatvan többségében egyetemista és középiskolás korú vendég vett részt.
2021. 12. 03. 14:50
Könyvkiadás
Hír

A történelem a szemünk előtt ismétli önmagát

Minden történésnek van mögöttes tartalma, és pillanatokon belül azon kaphatjuk magunkat, hogy megváltozott a véleményünk egy addig számunkra egyértelmű témáról.