konferencia

2022. 01. 13. 8:34
Konferenciák
Hír

Elindult a jelentkezés: hamarosan itt az MCC Budapest Summit!

Budapest
Már lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nagyszabású nemzetközi konferenciájára, az MCC Budapest Summitra, amely már 2019 óta biztosítja az érdeklődők számára, hogy találkozhassanak a világ legismertebb szaktekintélyeivel, gondolkodóival, döntéshozóival. Az idei kétnapos rendezvény előadói egy mindenki számára kulcsfontosságú kérdéskört járnak körül, azaz: milyen értékek mentén neveljük gyermekeinket?
2021. 12. 15. 8:15
Konferenciák
Hír

Cross-border Cooperation in CEE - az MCC a varsói konferencián

Égetően aktuális nemzetközi ügyekről tanulhattak diákjaink Varsóban.
2021. 12. 09. 9:49
Konferenciák
Hír

Újra MCC Budapest Summit!

Milyen értékek mentén neveljük gyermekeinket? - erre a kérdésre keresi a választ a Mathias Corvinus Collegium (MCC) jövő évi nagyszabású nemzetközi konferenciája, az MCC Budapest Summit. A február 16-17-i eseményen és a kisérőrendezvényeken a téma legnevesebb hazai és nemzetközi szakértői, kutatói és a közélet meghatározó szereplői mondják el gondolataikat a többi között arról, hogy milyen szerepe van az oktatásnak a nemzeti öntudat formálásában.
2021. 12. 08. 8:34
Konferenciák, Tanuláskutató Intézet
Hír

Egyedülálló Tanulási Kutatóintézetet hoz létre az MCC

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tanuláskutató Intézet létrehozásával felpezsdíti az oktatással, tehetséggondozással kapcsolatos tudományos kutatásokat, támogatja a fiatal tehetségek fejlődését és a hazai oktatáspolitikát. Az újonnan létrejött, Magyarországon egyedülálló intézet vezetésére Setényi János oktatási szakértőt kérték fel – derült ki az MCC “Négyzetre emeljük a tehetséget” című oktatási konferenciáján, 2021. december 7-én, Budapesten.
2021. 11. 24. 14:48
Konferenciák
Hír

Orbán Balázs: az államnak az emberek érdekeit kell képviselnie

Miként tudja a politika és a tudomány közösen előmozdítani egy közösség sikerét és boldogulását? – erre a kérdésre is kereste a választ az MCC Kvantitatív módszerek a kormányzásban című konferenciája. Az eseményen Orbán Balázs miniszterhelyettes, az MCC kuratóriumi elnöke hangsúlyozta: Magyarországon „hiszünk az emberek bölcsességében, a kollektív tudás erejében és az igazságban.”
2021. 11. 22. 10:12
Konferenciák, Közgazdasági Iskola
Hír

II. Vállakozáskutatási Konferencia az MCC-ben

Az ország meghatározó vállalkozáskutatással foglalkozó egyetemei és szakmai műhelyei szervezésében és aktív részvételével tartották meg a II. Vállalkozáskutatási Konferenciát, amelynek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Tas vezér utcai központja adott otthont. A több mint 100 érdeklő részvételével rendezett kétnapos eseményen 11 szekcióban 42 előadást hallgathattak meg az érdeklődők a vállalkozáskutatás legújabb eredményeiről.
2021. 10. 28. 12:50
Társadalom- és történelemtudományi Iskola
Hír

Sportközgazdászok elemezték a professzionális sport aktuális helyzetét az MCC konferenciáján

A Társadalom- és Történelemtudományi Iskola által szervezett konferencián 2021. október 26-án arra a kérdésre kerestük a választ, hogy a sport világában milyen változások történtek az utóbbi két évben, és ezek hatására milyen lehetőségek nyílnak ma egy fiatal előtt, milyen szempontból jelenthet számára a sport perspektívát.
2021. 10. 04. 15:03
Collegium tartalom
Hír

Szalai Zoltán: "A tehetséggondozás mindannyiunk közös érdeke"

A tehetséggondozás mindannyiunk közös érdeke - hangsúlyozta főigazgatónk a nemzeti felsőoktatás jövője: kihívások és válaszok címmel megrendezett pécsi konferencián.
2021. 05. 14. 14:07
Collegium tartalom
Hír

Egészségügyre, oktatásra és klímavédelemre fordítaná Magyarország az uniós forrásokat

A 2021-2027-es tagállami fejlesztések uniós társfinanszírozásának stratégiai és végrehajtási kereteit tekintette át a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. közös online konferenciája 2021. május 13-án, Budapesten.
2019. 05. 16. 9:16
Konferenciák
Hír

Egy határok nélküli világ gondolatbűneiről

Budapest
Theodore Dalrymple írása az MCC Budapest Summit on Migrationről a Hungarian Review-ban.