Brüsszel

2023. 03. 14. 11:12
Brüsszel, Erdélyi Politikai Iskola, Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző, Női Közéleti Vezetőképző
Hír

Brüsszelben a Közéleti Programok diákjai

Brüsszel
A közéleti programok megalakulása óta először történt meg, hogy mindhárom képzésünk egyszerre, több mint 60 fős delegációval látogatott Brüsszelbe egy tanulmányút keretében 2023. március 5. és 9. között.
2023. 01. 31. 5:13
Brüsszel
Hír

Az MCC Brüsszel előadásokkal, workshopokkal és intézménylátogatásokkal várja a hallgatókat

Brüsszel
Az MCC brüsszeli központja folyamatosan fogadja az MCC kárpát-medencei képzési programjaiban részt vevő fiatalokat. Az előadásokkal, workshopokkal és intézménylátogatásokkal gazdagított program célja, hogy hallgatóink első kézből ismerjék meg az Európai Unió és a Brüsszelben tevékenykedő magyar, valamint uniós érdekképviseleti szervek működését.
2023. 01. 19. 13:34
Brüsszel, Diákjaink írták, Vezetőképző
Hír

Brüsszel, a bürokrata buborék, a sörök és a waffelek hazája

Brüsszel
A Vezetőképző Akadémia csapatával eltöltöttünk pár (didergős, de mozgalmas) napot Brüsszelben, és meglátogathattuk az Európai Unió jelentős szakmai és kulturális intézményeit. A színvonalas programok során lehetőségünk volt elmerülni az európai politika mélyvizében, és megismerkedhettünk Brüsszel, Brűzs és Gent csodálatos látványosságaival. Az út kalandos volt, marokkói foci üdvrivalgásokkal, lime sörrel és a szánkban szétolvadó belga csokoládéval vegyítve.
2022. 12. 09. 9:23
Brüsszel
Hír

Ismét hiánypótló diszkurzusnak adot otthont az MCC Brüsszel

Brüsszel
A “Hiányzó startupok: Digitális szuperhatalommá válhat-e az EU?” című fórum arra a kérdésre kereste a választ, hogy mire van szüksége Európának az innováció felgyorsításához, és hogy az EU segíti vagy inkább hátráltatja-e az új technológiák elterjedését. Az EU hatalmas gazdasági és szabályozási ereje ellenére a digitális technológiák terén lemaradásban van. Az EU intézkedéseiben nem ösztönzi a dinamizmust és az innovációt. A digitális technológiák azonban minden bizonnyal kulcsfontosságúak Európa jövője szempontjából. Mi tartja vissza Európát? Többek között erre a kérdésre is kereste a választ Dr. Norman Lewis, a Futures-Diagnosis Ltd. ügyvezető igazgatója, aki világszerte elismert szakértője a technológiai innovációval és technológia- átvétellel kapcsolatos jövőbeli trendeknek, sokéves tapasztalattal rendelkezik a Szilícium-völgyben és az Egyesült Királyságban működő startup cégekkel való együttműködés területén.
2022. 11. 14. 7:57
Brüsszel, Jogi Iskola
Hír

Nemzeti alkotmányos és kulturális értékek megjelenése az európai integrációban – Alkotmányos értékeink érvényesülése az Aranybullától a közösségi jogig

Brüsszel
Háromnapos brüsszeli tanulmányi úton vett részt az MCC Jogi Iskola hallgatói csoportja november 7. és 9. között. A látogatás célja az európai uniós intézmények, a Brüsszelben működő civil egyesületek és nemzetközi szervezetek működésének megismerése és a nemzeti alkotmányos és kulturális értékek európai integrációban játszott szerepének megismerése volt.
2022. 11. 14. 7:26
Brüsszel
Hír

Első diákcsoportját köszöntötte az MCC Brussels

Brüsszel
Brüsszelben és az ottani intézményekben tett ötnapos, pörgős túra keretében vették be az MCC diákjai a belga fővárost és az Európai Unió székhelyét. A tanulmányi út fókuszában az Európai Unió és annak működése állt.
2022. 11. 11. 14:28
Brüsszel, Jogi Iskola, Nemzetközi Jogi Műhely
Hír

Európának nincs jövője, ha nem ismeri el civilizációs gyökereit

Brüsszel
A Mathias Corvinus Collegium is szerepet kapott a nemzeti alkotmányos örökség és az európai integráció kapcsolatáról, Brüsszelben szervezett nemzetközi konferencián. Az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének vezetője, Sándor Lénárd vezette a civilizációs örökséget tárgyaló panelbeszélgetést, míg az MCC hallgatója, Póka Lili felszólalt a nemzeti alkotmányos örökség szerepét átvitató panelbeszélgetésen.
2022. 11. 02. 5:46
Brüsszel
Hír

MCC képzési központ és új fórum Brüsszelben

Brüsszel
Képzési központot, illetve az európai viták és párbeszéd megújítását célzó fórumot hívott életre a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Brüsszelben. Az MCC Brüsszel november 15-én, szakmai konferenciával nyitja meg kapuit, “Merre tart Európa a globális felfordulás korában?" címmel.
2019. 03. 12. 9:48
Középiskolás Program
Hír

Az MCC Debate nyertesei Brüsszelben jártak

Brüsszel
Az MCC Debate vitaverseny 2018-as nyertesei főnyereményük keretében egy háromnapos brüsszeli utazáson vehettek részt az MCC jóvoltából.
2019. 02. 15. 12:19
Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző
Hír

Brüsszelbe látogattak a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző diákjai

Budapest
Az MCC Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző február elején tartotta meg harmadik képzési alkalmát, amelynek helyszínei ezúttal Budapest és Brüsszel voltak.