Olvasási idő: 2 perc

Idén is munkás és eredményes évet zártak az MCC Vitaklubok, melyet immár hagyományosan egy közös versennyel ünnepeltünk, learatva az egész éves gyakorlás gyümölcsét.

A vitaklubverseny célja, hogy évről érve összemérhessék az MCC vitaklubok tagjai a tudásukat. Idén 32 diáknak volt lehetősége részt venni az eseményen: Pécsről, Győrből, Budapestről, Szegedről, Debrecenből, Miskolcról és Kolozsvárról is érkeztek csapatok és felkészítőik. A verseny továbbá lehetőséget adott a végzett, vagy épp tanuló vitavezetőinknek, trénerjeinknek és mentorainknak, hogy bekapcsolódjanak a bírói tevékenységbe, ezáltal gyakorlati tapasztalatot szervezzenek a vitaértékelés terén és fejlődhessenek abban, hogy minél konstruktívabb visszajelzéssel segítsék a vitázókat.

Kiemelt célja a versenynek az is, hogy évente világos képet alkothassunk arról, hogy a vitaklubokban színvonalas tevékenység zajlik. Büszkén kijelenthetjük, hogy a viták rendkívül szorosak voltak, nem kis fejtörés elé állították az MCC-s diákok a döntéshozókat.

Idén a döntőbe miskolci és debreceni csapatok jutottak, ahol az első helyezést a debreceni Törvényszéki ragadozók csapat vihette haza, ezúton is gratulálunk Kulcsár Hannának és Füzesi Marcellnek!

A vitaversenyek hangsúlyos jelentősége, hogy gyorsítópályára teszi a fejlődést és arra ösztönzi a résztvevőket, hogy ambiciózus célokat tűzzenek ki és akár a nemzetközi színterén is összemérjék tudásukat. A vitaklubverseny a bizonyíték arra, hogy az MCC-s diákok nem csak másokkal, de egymással bátran megméretnek. Büszkék vagyunk rájuk!

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki aktív szerepet vállalt a II. Vitaklubverseny megvalósulásában, köszönjük a diákoknak a részvétel és az elismerésre méltó szónoklatokat a viták során.