Olvasási idő: 6 perc

Április 30-ig várja a jelentkezőket idén ősszel induló egyéves intenzív képzésére a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vezetőképző Akadémiája. Az egyedülálló képzés olyan 28 év alatti motivált, friss diplomás vagy végzős hallgatóknak szól, akik folyékony angol nyelvtudással, valamint legfeljebb hároméves munkatapasztalattal rendelkeznek.

A már több mint 7 ezer hallgatóval rendelkező MCC a diploma megszerzését követően is kínál képzéseket a fiataloknak, például a Vezetőképző Akadémia keretében. Ez az MCC képzési struktúrájának záró eleme, amely pályakezdő, vezetői ambíciókkal rendelkező diplomás fiataloknak nyújt egyedi, máshol nem elérhető térítésmentes képzést. A program célja, hogy olyan ismeretekkel vértezze fel a hallgatókat, amelyek segítségével hatékony vezetőkké válhatnak, illetve, hogy a hazánkat és a világot jól ismerő, reális önképpel, fejlett kompetenciákkal rendelkező, döntésképes, tettre kész vezetői utánpótlást biztosítson Magyarország számára.

A Vezetőképző Akadémia nagy hangsúlyt fektet az egyéni fejlesztésre

Az ősszel induló képzés egyéves, amely időben és tartalmában is moduláris felépítésű. A program első hónapja egy intenzív felkészítés, melynek célja az olyan alapkompetenciák, alapismeretek átadása, amelyek a vezetői gondolkodás elsajátításának elengedhetetlen részét képezik. A következő hat, úgynevezett standard hónap alatt a tantermi és a tantermen kívüli programelemek elvégzésével a hallgatók egyre mélyebb tudást szereznek a vezetői munka lényegéről. Ezalatt kurzusok, tréningek, céges szervezeti látogatások és kapcsolódó projektfeladatok, exkluzív beszélgetések, tanulmányutak és közösségi programok váltják egymást. A képzés nem titkolt célja, hogy a hallgatók ne csak tantermi körülmények között, hanem a piaci világban is kipróbálhassák magukat. A céges programok során a kiválasztott partnerszervezetek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a Vezetőképző Akadémia hallgatói egyhetes látogatás kíséretében megismerhessék a céget, működési környezetét, módszereit. A képzésben a hallgatók legalább egy alkalommal hosszabb időtávú, mélyebb vállalati projektekben is részt vesznek, melynek során megtanulják és elmélyítik a projektmenedzsment készségeket és eszköztárat. A fiatalok az egy év során akár 6-8 vállalattal vagy szervezettel is megismerkedhetnek mélyebben, míg az egyéb látogatások keretében csaknem száz szervezet működéséről szerezhetnek személyes tapasztalatot.  

Jelentkezés után többkörös felvételi

A jelentkezők a többkörös felvételi eljárás során tehetnek tanúbizonyságot szakmai rátermettségükről, illetve motivációjukról. Az írásbeli (intelligencia és szövegértés, szövegírás), majd a szóbeli forduló után a legjobban teljesítő jelentkezők egy úgy nevezett Assessment Center alkalmon vesznek részt, ahol a személyes kompetenciákat is vizsgálják, valamint egy 10 perces angol nyelvű prezentációt kell tartaniuk egy előzetesen megadott szakmai témából.

Ismert gyakorlati szakemberek a Vezetőképző Klubban

A Vezetőképző Akadémia egyik alap programeleme a Vezetőképző Klub, ahol számos, a vállalati világ és a közélet meghatározó személyisége tette tiszteletét. A vállalati vezetők, sportolók, színművészek, politikusok és más inspiráló személyekkel történő beszélgetéseket a hallgatók moderálják. Ezeken a rendezvényeken a vezetőknek és a diákoknak lehetőségük nyílik kisebb csoportban a vezetést és a személyiséget érintő témákról beszélgetni, a meghívott vendégek pedig szabadon megoszthatják tudásukat, tapasztalataikat. A Vezetőképző Akadémia vendége volt az elmúlt időszakban a többi között Christian Wolff, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár igazgatója; Lévai Bálint, a BioTechUSA ügyvezető igazgatója, Ésik Róbert, az EY Európa, Közel-Kelet, India és Afrika (EMEIA) térség helyszínkiválasztási tanácsadásért és állami támogatásokért felelős partnere, valamint Stumpf István volt alkotmányjogász és egykori miniszter, jelenlegi kuratóriumi elnök, G. Fodor Gábor politológus, Dobó Kata, színművész, rendező és Eperjes Károly, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Rendszeres tanulmányutak erősítik a gyakorlati képzést

A Vezetőképző Akadémia hallgatói tanulmányutak keretében is szélesíthetik világlátásukat. A tanulmányutak során a hallgatók több, mint 50 napot töltenek el a Magyarországon, a Kárpát-medencében, Európában és a tengerentúlon egyaránt. Az utazások alkalmával magyar vagy magyar vonatkozású szervezeteket látogatnak meg, ahol lehetőségük nyílik betekinteni azok működésébe, szervezeti felépítésébe, történetébe. A szakmai programok keretében a legmagasabb szintű döntéshozókkal, vezetőkkel, polgármesterekkel, tisztviselőkkel, tanácsadókkal történő beszélgetések nagyban támogatják hallgatóink világlátásának, személetmódjának bővítését. Az idei tanévben eddig a többi között Kolozsváron, Brüsszelben, valamint az Egyesült Államokban jártak a hallgatók, illetve a tervek szerint a Dél-afrikai Köztársaságba, valamint Ázsiába is ellátogatnak.

Az MCC által támogatott térítésmentes képzés ösztöndíjat és kollégiumi férőhelyet is biztosít minden hallgatója számára. A felvétel eredményéről várhatóan június közepén értesülnek a jelentkezők. A Vezetőképző Akadémiáról és a felvételiről további részletek az intézmény honlapján található:

https://vezetokepzo.mcc.hu/