Olvasási idő: 2 perc

A hagyományokhoz híven ismét augusztus első felében került sor az MCC középiskolásoknak szóló Nyári Táborára.

2020. augusztus 10. és 13. között lezajlott az MCC Középiskolás Programjának nyári tábora, festői szépségű környezetben, Törökmezőn, a Börzsönyben. Idén a vírushelyzet miatt csökkentett, családias létszámmal, 40 diákkal táboroztunk.

A táborban az ismerkedős, kreativitást fejlesztő, kooperációt segítő játékok mellett szakmai előadásokkal is készültünk a KáPés diákok számára: vendégünk volt Szűcs A. Dóra az MCC nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója, illetve Litkei Máté, az MCC Research környezetpolitikával és fenntartható fejlődéssel foglalkozó munkatársa. A diákoknak lehetőségük volt arra is, hogy vitakörök formájában fejlesszék érvelési technikájukat és retorikai készségüket, illetve egyetemista segítőink osztották meg tapasztalataikat a felsőoktatásról, illetve a kollégiumi életről.

Szakmai programjaink mellett helyett kapott kulturális program is egy irodalmi beszélgetés és különböző színházi technikák kipróbálása keretében. Vendégünk Zoltán Áron volt, a Víg Színház színésze, aki többek között a Poket zsebkönyvekkel együttműködésben készülő új MCC-s irodalmi kurzusunkról is elárult néhány kulisszatitkot. Az "Irodalom másképp" című új kurzusunk szeptembertől lesz elérhető a diákjaink számára.

A tábor talán legemlékezetesebb pontja az utolsó este megrendezésre kerülő KP drámaest volt, valamint az éjszakai túra, ami az esős időjárás ellenére is remek csapatépítő programnak bizonyult. A tavaszi-nyári felvételi időszakban is sok új középiskolás diák csatlakozott a KáPéhoz, akik közül végre személyesen is megismerkedhettünk sokakkal a tábor folyamán. Legközelebb szeptember 12-én várjuk KáPés diákjainkat az őszi szemeszter első KP szombati eseményére.

A fotókat készítette: Gyurkovits Tamás (MCC)