Niall Ferguson könyvében sajátosan definiálja a katasztrófa szó jelentését: állítása szerint, ha megvan a megfelelő felkészültség és előrelátás, a katasztrófák jó része elkerülhető lenne. Könyvéből kiderül: szoros összefüggés van a katasztrófák megjelenése és a politikai döntések között, vagyis még soha nem állt fenn olyan katasztrófahelyzet, amely ne lett volna legalább részben politikai természetű.

Niall Ferguson 15 könyv szerzője, a többi között olyan nagy sikerű művek köszönhetők neki, mint például a Világ háborúja, a Civilizáció, vagy a Tér és a torony. A nevéhez köthető egy hatrészes történelmi filmsorozat a Brit Birodalomról, de nemzetközi Emmy-díjat is nyert a világ pénzügyi történelmét bemutató dokumentumsorozatával. Állandó rovata van a Bloomberg Opinionban, és alapítója, valamint ügyvezetője a Greenmantle LLC tanácsadó cégnek. Számos szakmai elismeréssel is büszkélkedhet, a többi között elnyerte a Benjamin Franklin közszolgálati díjat, a Hayek életműdíjat. a Ludwig Erhard gazdasági újságírói díjat és volt az év rovatvezetője a 2018 -as British Press Awards -on. Főmunkatársként dolgozik a Stanford Egyetem Hoover Intézetében és tagja a Harvard Egyetemen működő Belfer Tudományos és Nemzetközi Ügyek Központjának.

Időpont:2021. szeptember 9. (csütörtök), 14:00

Helyszín:Gerbeaud Kávéház, Átrium terem(1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8)

A könyvbemutatón való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezését a kommunikacio@mcc.hu e-mail címre várjuk!