Napjainkban oly sokat hallani a globális klímaváltozásról, annak okairól, következményeiről. A mindennapi sajtó közleményei mellett a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk a jelenség közvetett és közvetlen hatásait. De mégis, honnan eredeztethető mindez? Milyen tényezők játszanak ebben szerepet? Milyen hatásokkal kell számolnunk? És végül – ami talán a legfontosabb – mi magunk mit tehetünk a környezetünk megóvása érdekében? Az előadás során egy képekkel gazdagon illusztrált globális utazást fogunk tenni, amely végén mindenki környezettudatosabb, „zöldebb” szemlélettel térhet haza otthonába.

Kövér László az MCC Középiskolás Program, Környezet és természet moduljának vezető oktatója. Kutatási érdeklődése a városi ökológia és a városi vadgazdálkodás; ezek mellett a környezetvédelem különböző területeiben is jártas. Munkájának köszönhetően a világ számos szegletébe eljutott ezzel széleskörű látásmódot és tapasztalatokat szerezve különböző globális környezeti és természetvédelmi problémákról. Közéleti tevékenységei közül említésre méltóak a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága, a Debreceni Környezetvédők Társasága (DKT), avagy Debrecen város Környezetvédelmi Munkacsoportja.

Kóta Gábor, az MCC Klímapolitikai Intézetének szenior kutatója.Az ELTE Természettudományi Karán és az Agrártudományi Egyetemen diplomázott. 

Ökológusként leginkább arra keresi a választ, miképp egyeztethető össze az agrárium és élelmiszertermelés, továbbá a vízgazdálkodás az élőhelyek megóvásával és a biodiverzitás fenntartásával.Ezen felül a környezettudatosság gyakorlati szempontjaival és összefüggéseivel foglalkozik. Tapasztalatai kiterjednek a gyógyszerkutatástól a halgazdálkodásig, Malajziától az Egyesült Államokig.

Moderátor: dr. Balázsy Péter megyei jegyző

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/mcc-szombathely-globalis-problemak

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!