Reading time: 2 minutes

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a 2020/21-es Vitaakadémia évfolyam résztvevői. Február 19-én, pénteken tartottuk meg az új év első online kontakt alkalmát, ahol a leendő vitatrénerek osztották meg tapasztalataikat egymással és kaptak hasznos tanácsokat mentoraiktól. 

Az MCC Vitaakadémiája a progresszív fejlődésre helyezi a hangsúlyt. Ezen szellemiség tükrében folyamatosan motiváljuk és nyomon követjük diákjaink előrehaladását. Szeretnénk megragadni minden alkalmat, amikor a tudásátadás mellett a közösség formálására is lehetőség nyílik.

Ahogy az MCC más szakmai területein, úgy a vitatrénerek képzését illetően is az online térbe helyeződött a kommunikáció jelentős hányada. Ez olyan kihívás, ami magában rejti a térbeli kötöttségek nélküli vitakultúra megteremtését. 

Az elmúlt hétvégén 14 akadémista számolt be az eddig megtartott vitaalkalmának tapasztalatáról. A szervezés kihívásai egyaránt megkövetelik a projektalapú és operatív gondolkodást. Örömteli eredmény, hogy olyan mikrokörnyezetekbe juthatott el a racionális vita műfaja, ahol nyitott és érdeklődő vitapartnerek várták. Ezek az események nem csupán a szakmaiságot, a vitázás szoros kereteit jelentik, hanem kiváló közösségi alkalmak is, ahol a legkülönbözőbb érvelési stratégiákkal és aktuális témákkal találkozhatnak a résztvevők.

A Mathias Corvinus Collegium vitaakadémistáira izgalmas és mozgalmas tavasz vár, hiszen a program végéig újabb vitaalkalmakat kell szervezniük, alkalmazkodva az éppen aktuális lehetőségekhez. Mentoraik folyamatos felügyelete mellett, lépésről lépésre közelebb kerülnek elismerő oklevelük megszerzéséhez.