Reading time: 2 minutes

Az MCC-nek köszönhetően megtisztult a Szent György kórház mögötti terület. Szemétszedés Székesfehérváron.

Szemétszedési akciót szervezett a Klímapolitikai Intézet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) székesfehérvári központjával együttműködésben. Az esemény az országos TESZEDD programsorozat részeként valósult meg.

Az október 22-ei akción a Klímapolitikai Intézet és az MCC munkatársai mellett a tehetséggondozással foglalkozó intézmény fehérvári általános és középiskolás korú diákjai és szüleik is részt vettek. A megtisztítandó területet a szervezők a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hátsó bejáratánál lévő Bem József utca és Erzsébet út környékén jelölték ki. A szorgos kezek és a lelkes csapat munkájának köszönhetően mintegy 30 zsák hulladék gyűlt össze. 

Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója elmondta: Azért választottuk Székesfehérvárt a szemétszedés helyszínéül, mert a városban évek óta tudatosan foglalkoznak a fenntarthatósággal, és odafigyelnek a környezetvédelemre. Akciónkkal ezekhez a törekvésekhez szerettünk volna betársulni.”

„A felnőttek mellett a fehérvári MCC-s fiatalokat is bevontuk az akcióba, ami tudatos volt részünkről – tette hozzá Östör Annamária. Az MCC székesfehérvári képviseletvezetője kiemelte, a tehetséggondozásban és a környezetvédelemben is fontos a személyes példa és a generációk közötti együttműködés.”

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár kilencedik alkalommal valósul meg, amelynek keretében legutóbb 3240 helyszínen közel 250 ezer ember 2400 tonna illegális hulladékot gyűjtött össze.