Reading time: 2 minutes

A FinTech (pénzügyi technológia) jelene és jövője, kihívások, fenntarthatóság, digitális euró, open banking és a Covid-19 nyertesei – csak néhány azon résztémák közül, melyek a november 28-án megrendezett MCC Autumn Academy 2020 – FinTech for Business online konferencián szóba kerültek.

Tekintettel a tavasszal kialakult helyzetre, az MCC diákjainak szervezésében megvalósuló MCC Summer Academy projektet idén rendhagyó módon és időben ősszel rendezték meg: így jött létre az MCC Autumn Academy 2020 – FinTech for Business névre keresztelt egynapos online konferencia, melynek fókuszában a FinTech igen sokrétű és érdekes, napjainkban kimondottan releváns világa kapott helyet.

A nap során a résztvevők két előadást hallgathattak meg a témában jártas szakemberektől, továbbá egy esetmegoldási workshopon is részt vehettek a CaseSolvers jóvoltából. Vendégelőadóink idén Mary Alcantara, az MKB Fintechlab igazgatóhelyettese és Dr. Trinh Anh Tuan, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, a Corvinus Fintech Center vezetője voltak, akiknek ezúton is köszönjük, hogy elfogadták felkérésünket.

A szakmai fejlődés és lexikális tudás megszerzése mellett az MCC Autumn Academy 2020 – FinTech for Business arra is lehetőséget biztosított résztvevőinek, hogy soft-skilljeiket – többek között például problémamegoldó és prezentációs képességeiket – is fejlesszék, a nap végén ugyanis egy önálló esetoldással egybekötött prezentálásra is sor került.