Reading time: 3 minutes

2019. június 14-16 között részt vehettünk az MCC budapesti KáPés évzáróján, melynek keretén belül átvehettünk az elvégzett kurzusokért járó oklevelünket.

"2019. június 14-16 között részt vehettünk még két osztálytársammal az MCC budapesti KáPés évzáróján, melynek keretén belül átvehettünk az évek során elvégzett kurzusokért járó oklevelünket.

Péntek reggel indultunk Marosvásárhelyről egy kényelmes kisbusszal. A kánikula ellenére jól éreztük magunkat a buszon, kellemes társaság jött össze. Budapest felé a végzősök a tanulásra, érettségire való felkészülésre is időt szántak, de emellett sokat beszélgettünk, ismerkedtünk. Késő délutánra megérkeztünk az MCC-be, ahol kellemes fogadtatás várt. Ami után lepakoltuk csomagjaink, egy közös ismerkedős program vette kezdetét, amelyben nem csak az érettségiről beszélgettünk és tippeket osztottunk meg egymással, hanem egyik diáktársunk kiselőadását is meghallgathattuk az Unicef-ről, majd társasjátékestre invitáltak minket a szervezők, ahol még inkább összekovácsolódott a csapat.

Szombaton, reggeli után kezdetét vette az évzáró. Ünnepélyes keretek között tapsok közepette átvettük okleveleinket, majd ezek után egy érdekes verseny, az MCC Debate döntőjét tekinthettük meg. Az ebédszünet után (nagyon finom volt a pizza!) folytatódtak az előadások, amelyeket a végzősök érdekeit tekintve szerveztek meg.

A szakmai program lezártával és egy kis pihenés után, egy nagyon jó hangulatú kis kiránduláson vehettünk részt. Meglátogattunk egy szabaduló szobát, ahonnan szerencsésen ki is jutottunk, majd városnézés, fagyizás, közös vacsora következett.

Vasárnap reggel, kiadós reggelizés után indultunk haza. A visszafele úton már nem voltunk annyira aktívak, hiszen mindenki el volt már fáradva, de az élményteli hétvége után ez nem is csoda. Nagyon jól éreztem magam és egy kellemes kirándulást tudhatok magam mögött, amiért hálás vagyok a szervezőknek. "

 Simó Renáta. Marosvásárhely
Elektromaros Szakközépiskola

 A magyarországi Kápés oldalról a beszámolót Török Martin írta és itt olvasható.