Reading time: 2 minutes

Remek hangulatban telt a Jogi Iskola által szervezett Tavaszi Akadémia, ahol a résztvevők a közbeszéd szabályozásával és annak különböző kérdéseivel foglalkozhattak.

A téma részletes megértését és körüljárását elsősorban két színvonalas kerekasztal-beszélgetés segítette. Az első diskurzus során szó esett a közbeszéd, a közszereplők és a jóhírnév jogi szabályozásáról és védelméről egy médiajogász, egy alkotmányjogász és egy nemzetközi jogász szemszögéből, Dr. Monori Zsuzsanna, Dr. Sulyok Márton és Dr. Sándor Lénárd segítségével. Ezt követően Papp János Tamás és Nagy Károly közreműködésével a résztvevők megtudhatták hogyan válhatnak tudatos hírhasználóvá.  Ezen két fő előadást további interaktív és gyakorlatias programok egészítették ki. Horváth Orsolya vezetésével a hallgatók Vitaakadémián vehettek részt, ahol többen először tapasztalták meg hogyan is zajlik egy formális vita.

Kikapcsolódás és kulturális program gyanánt a résztvevőknek lehetőségük nyílt megtekinteni a győri Bencés Perjelség Makovecz Imre által tervezett kápolnáját, valamint a város egyik nevezetességét, a Püspökvár-Toronykilátót. A későbbiekben sor került a témát feldolgozó Láncra vert igazság c. film levetítésére, melynek ezt követő elemzését Nagypál Szabolcs vezette. A hétvége zárásaként pedig egy sajtóper-szimulációban, különböző, megformált szerepelők bőrébe bújva kamatoztathatták a résztvevők az addig hallottakat.