Reading time: 3 minutes

A szórakozási lehetőségek mellett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) teljes képzési palettájával és neves hazai, valamint nemzetközi közéleti személyiségekkel is megismerkedhetnek a 25 éves tehetséggondozó intézmény első fesztiválján, Esztergomban.

Az augusztus 7-ig tartó esemény megnyitóján Orbán Balázs miniszterhelyettes, az MCC kuratóriumi elnöke a közösségépítés fontosságát hangsúlyozta.
Az MCC Fesztnek köszönhetően Esztergom három napra valódi kulturális kavalkáddá változik: 8 helyszín és 6 színpad ad helyet a koncerteknek és a szakmai beszélgetéseknek.

Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke az MCC közösségteremtő erejét emelte ki. Az államtitkár arról beszélt, hogy ma a fiatalok nem csupán szórakozni szeretnének, hanem intellektuális élményekre vágynak, valamint arra, hogy nemzetközi szinten is rálátást nyerjenek a világ aktuális történéseire.

Hernádi Ádám polgármester elmondta: az MCC Feszt lehetőséget teremt Esztergom városának, hogy bemutassa az elmúlt időszak turisztikai fejlesztéseit.

A megnyitón Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára köszönetet mondott a szervezőknek, és reményét fejezte ki, hogy Esztergom az MCC Feszt állandó helyszíne lesz a jövőben.

Szalai Zoltán főigazgató a MCC 25 éves jubileumára hívta fel a figyelmet, kiemelve: a szellemi és intézményi építkezés 2019-ben fokozatot váltott, ami az elkövetkező évekre meghatározza az intézmény szerepét, feladatait a Kárpát-medencei tehetséggondozásban.

Az MCC Feszten „The World According to Tucker Carlson” címmel előadást tart Tucker Carlson, a világ egyik legmeghatározóbb médiaszemélyisége. A legnézettebb amerikai közéleti kommentátor a Time szerint a legbefolyásosabb konzervatív gondolkodó az Egyesült Államokban. Esténként átlagban több mint 5 millió néző követi a műsorát a Fox Newson. Az érdeklődők – a szórakozás mellett neves külföldi és magyar oktatókkal találkozhatnak, valamint híres személyek karrierútjába is bepillantást nyerhetnek. Mesél sikereiről többek között Renee DiResta, a Társadalmi dilemma című sikerfilm szereplője, Dennis Mark Prager amerikai bestselleríró, rádiós talkshow műsorvezető vagy Abishur Prakash világhírű indiai származású jövőkutató.

Az augusztus 5–7. között tartandó MCC Feszt alapvetően ingyenes, mindenki számára látogatható rendezvény. A háromnapos fesztiválról bővebben az https://www.mccfeszt.hu/ oldalon, valamint az MCC hivatalos Facebook oldalán olvashat.