Reading time: 3 minutes

Kalandra fel! – a Mathias Corvinus Collegium (MCC) élményközpontú és gyakorlatorientált, felső tagozatosoknak szóló képzése, a Fiatal Tehetség Program (FIT) ezzel a felkiáltással hirdet felvételt az ötödik osztályba lépő tanulóknak. Az iskola mellett végezhető, ingyenes és különleges kurzusokra szeptember 10-ig várják a diákok jelentkezését.

A Fiatal Tehetség Program a Mathias Corvinus Collegium szervezésében megvalósuló, egyedülálló képzési forma, amely felső tagozatos diákoknak nyújt kivételes, iskolán túli tehetséggondozást. A program emeli a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíti őket a továbbtanulásra, segíti tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket. A FIT-nek köszönhetően a diákok például megtanulnak újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, sőt, még a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek. A gyerekek ezek mellett olyan személetformáló foglalkozásokon is részt vehetnek, mint a terápiás állatokkal való találkozás, a konfliktuskezelési tréning vagy a fogyatékkal élők világát megismertető érzékenyítő találkozások.

A Fiatal Tehetség Program az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetenként személyes jelenlétet igénylő játékos szombati foglalkozásra épül. Mindezeken felül beszédközpontú angolóra és további közösségi programok színesítik a Program által kínált lehetőségeket. Amennyiben a vírushelyzet a személyes alkalmak megtartását nem teszi lehetővé, a képzés teljes mértékben távoktatásos formában valósul meg.

A program öt éve indult, jelenleg az ország hat városában, Veszprémben, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten és Budapesten érhető el, képzésein jelenleg 650 kisdiák vesz részt.

„Célunk, hogy az eddiginél is szélesebb körben tegyük elérhetővé a Fiatal Tehetség Programot. Arra törekszünk, hogy a jövőben lehetőleg minden megyeszékhelyen és a Kárpát-medence több pontján legyünk elérhetőek. Beregszászon már van központunk, de hamarosan Sepsiszentgyörgyön is új irodát nyitunk, itt az őszi tanévkezdéshez már a toborzás is elkezdődött” – mondja Constantinovits Milán, az MCC Fiatal Tehetség Programjának szakmai vezetője.

A program saját pszichológuscsapattal dolgozik, és olyan neves szakértők is segítik a tehetségfejlesztő munkát, mint dr. Bagdy Emőke és dr. Kádár Annamária szakpszichológusok, akik egyben a Fiatal Tehetség Program védnökei. A gyermekek szüleivel is szoros közösségi kapcsolatot ápol az MCC, rendszeresen előadásokat, szakmai összejöveteleket szervez számukra.

A leendő ötödikesek most még csatlakozhatnak a Fiatal Tehetség Programhoz. Jelentkezni szülői ajánlással lehet szeptember 10-ig a Program honlapján (fit.mcc.hu) keresztül, amelyet követően a diákok egy válogatón vesznek részt.