Reading time: 2 minutes

Pénteken, az MCC-DEPO színpad utolsó napján is rengeteg színes bemutató, beszélgetés és vita várta az idelátogatókat.

A Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért bemutatja: New Ages, New Security Challenges – a German perspective címmel tartott angol nyelvű előadást Bauer Bence az MCC Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója, Prof. Dr. Werner J. Patzelt az MCC vendégoktatója, Wolf Illner alezredes, katonai attasé, Szalai Zoltán Mathias Corvinus Collegium főigazgatója, a moderátor pedig Darkó Tünde Tímea volt.
 
Ezt követően Dezső Tamás az MCC Migrációkutató Intézet főigazgatója, Németh Szilárd a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Len Balázs az MCC Egyetemi Programjának diákjának moderálásával az európai migrációs- és menekültválságok tanulságairól értekeztek.

Az érdeklődők a későbbiekben egy rendkívül izgalmas Mandiner Vitán vehettek részt Orbán Balázs a miniszterelnök politikai igazgatójának és Gulyás Mártonnal a Partizán vezetőjének részvételével. 

Délután bemutatásra kerültek az MCC Press legfrissebb kiadványai.
 
Az színpad zárásaként pedig egy újabb angol nyelvű beszélgetést tűztünk műsorra Global Trends: Contesting, Redefining, and Rehabilitating Our Western Values címmel. 
Thibaud Gibelin, Stephen Sholl, Calum Nicholson az MCC vendégoktatói járták körül a globális trendek tematikáját Sükösd Máté moderálásával.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok. Találkozzunk jövőre!