Reading time: 2 minutes

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tárgyalásokat kezdett az Axialis Holding Zrt. megvásárlásáról, amivel kapcsolatban a felek jogilag nem kötelező érvényű megállapodást írtak alá. A tárgyalások sikeres zárása a jelenleg folyó átvilágítás eredményességének és a hatósági engedélyek függvénye. A társaság megvásárlása esetén a vevő közvetve a Libri-Bookline Zrt. (illetve a Libri-Bookline Csoport) stratégiai kisebbségi tulajdonosa lenne, és a többségi tulajdonossal közösen irányítja majd a cégcsoport működését.

A 25 éve a fiatalok tehetséggondozásával foglalkozó MCC tudásközpont: oktatási tevékenységéhez kapcsolódóan nemzetközi kutatói- és ösztöndíjprogramokat működtet, szakmai fórumokat, konferenciákat szervez és könyveket ad ki. Az MCC 2008-tól van jelen a könyvpiacon, a tervezett tulajdonszerzéssel kiadói és könyvkereskedelmi tevékenységét kívánja továbbfejleszteni.

A Libri-Bookline Csoport a magyar könyvkereskedelmi és könyvkiadói piacnak meghatározó szereplője, amely kilenc könyvkiadó vállalat működtetésében érdekelt.