Újságírás

2021. 01. 21. 8:55
Podcast
Corvina

"Kálnoky, maga legyen újságíró!"

Vendégünk Boris Kálnoky újságíró, az MCC Média Iskolájának vezetője.
2020. 12. 03. 15:16
Podcast
Corvina

A haditudósítás etikája - itt az első angol MCC Podcast

Ebben az epizódban Média Iskolánk vendégoktatója, Julius Strauss újságíró, a The Telegraph korábbi haditudósítója volt a vendégünk.
2020. 11. 23. 9:21
Tudásközpont
Corvina

BILD, Boulevard und Populismus - Populizmus, koronavírus, média - Mit tesz a járvány a világgal?

Muszáj foglalkozni a populizmussal és komolyan kell venni a média válságát, mert ezek vészjelzések – figyelmeztet Ralf Schuler, aki szerint ahol hamis és hiányos információkkal próbálják meg feltűnés nélkül irányítani az embereket, ott valójában bontókalapáccsal esnek neki a társadalom alapjának: a bizalomnak. A BILD újságírójának írása
2020. 11. 23. 9:10
Tudásközpont
Corvina

BILD, Tabloid Journalism and Populism

Populism has become a dirty word in politics, although in its original meaning it should be an elementary democratic virtue. What the People (“populus”) want, expect, express, should be part of the political discussion in any democracy.
2020. 11. 10. 16:53
Tudásközpont
Corvina

A "dadáskodó" újságírásról

A média nem mindig bízik abban, hogy olvasói „felelős” véleményt alkotnak. Ennek eredménye az, amit a kritikusok „Nanny Journalism”-nek neveznek, ami nem csupán tájékoztat, de irányítja is a publikum véleményformálását. Helyzetjelentés újságírói berkekből.
2020. 10. 01. 10:16
Egyetemi Program, Tudásközpont
Corvina

Újságírás, ahogy én tanítom

Több mint harminc év újságírói karrier után Boris Kálnoky vezeti az MCC Média Iskoláját. Személyes credo történetmesélésről, hivatasról és a "vélemények" helyéről a szakmában.