Épített örökségünk

2021. 10. 26. 9:19
Világ

A klasszikus építészet nem pártpolitikai kérdés

A klasszikus építészet nem jobb- vagy baloldali kérdés – állítja Justin Shubow építészkritikus, akit a Biden-adminisztráció azonnali hatállyal menesztett az Egyesült Államok Képzőművészeti Bizottságának elnökségéből. Shubow a klasszikus és a hagyományos építészettel szembeni hátrányos megkülönböztetés megszüntetéséért és az öncélú posztmodern kockaépületek ellen küzd a scrutoni hagyományokat követve.
2021. 06. 02. 12:23
Collegium tartalom
Hír

Tehetséggondozó központ lesz Győr belvárosi szállodája, a Hotel Konferencia

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozásának és oktatásának győri központja lesz a Hotel Konferencia. Az épület a helyi tehetséggondozás ügyét szolgálja, emellett a tervek szerint nyilvános rendezvényeknek is otthont ad majd.
2021. 05. 18. 16:31
Collegium tartalom
Hír

Néhány éven belül újra Miskolc büszkesége lehet az Avas Szálló

A tehetséggondozás, oktatás, nyitott rendezvények központi helyszíne lesz néhány éven belül Miskolc ikonikus épülete. A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) az év elején megvásárolta a miskolci Avas Szállót. A felújítást követően a tehetséggondozást végző szervezet jóvoltából az épület egyszerre szolgál majd oktatási célokat, ad otthont rendezvényeknek, lesz szálláshely, illetve nyitott rendezvényekkel járul majd hozzá a helyi közösségek építéséhez.